Fudbal: Radnički na Lagatoru bez Miljuša

Izvor: Šumadija Press, 16.Okt.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Radnički na Lagatoru bez Miljuša

Sutra se igraju utakmice desetog kola Prve lige Srbije. Podmlađeni tim kragujevačkog prvoligaša gostuje u Loznici i očekuje povoljan rezultat.

I pored drugog remija na „Čika Dači“, pod vođstvom novog trenera Radovana Radakovića, na prethodnoj utakmici sa Slobodom, igrači Radničkog 1923 ne gube nadu da će doći i do prve pobede. Protiv Užičana, u prvom poluvremenu su odigrali dobro, imali i vođstvo, ali nisu izdržali. Primili su gol i osvojili samo bod, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << ostali i bez napadača Dejana Miljuša, koji se desetak minuta pre kraja sam povredio u želji da makazicama postigne efektan pogodak i svojoj ekipi obezbedi prvu pobedu. Prilikom pada povredio je ključnu kost i na njega neće moći da se računa do kraja ove polusezone. I pored toga, u redovima kragujevačkog prvoligaša vlada optimizam pred gostovanje na stadionu Lagator i susret sa Loznicom.

Radnički u Kupu

U Fudbalskom savezu izvučeni su parovi šesnaestine finala Kupa Srbije. Kragujevački prvoligaš je gost Bežanije u Beogradu, u sredu 28. oktobra. U ovoj godini predviđeno je da se odigra još jedno kolo ovog najmasovnijeg takmičenja. Utakmice osmine finala Kupa na programu su 2. decembra. Predviđeno je da se pobednik susreta odluči penalima, bez produžetaka, ako u regularnom vremenu rezultat bude nerešen.

Ova dva kluba prethodni put sastali su se pre sedam godina u Loznici u srpkoligaškoj konkurenciji i odigrali nerešeno 1:1. Sada je Loznica bolje plasirana i sa 11 bodova zauzima 11. poziciju na tabeli, a Radnički 1923 je na poslednjem mestu, sa samo tri boda. Ima iskusniju ekipu, ali i podmlađeni tim Krragujevčana veliku želju da zabeleži prvu pobedu.

– Putujemo u goste neugodnoj ekipi, koja igra tvrdo i agresivno, pogotovu na svom terenu. Loznica je iskusnija ekipa sa dobrim pojedincima, ali mi se ne predajemo na svakoj utakmici do kraja sezone. Protiv Slobode iz Užica odigrali smo dobro i ostaje žal što nismo izdržali da osvojimo sva tri boda. Ako se uzme u obzir da smo kraj susreta dočekali sa 10 igrača, zbog teže povrede Miljuša, na koga ne možemo da računamo do kraja jesenje sezone, dobro je što smo odigrali i nerešeno. Svi ostali igrači su spremni i nadamo se dobvrom rezultatu u Loznici – očekuje trener Radaković.

Optimizam pred susret sa Loznicom vlada i među igračima, iako zanju da im na Lagatoru neće biti lako da dođu do prve pobede.

– Očekuje nas teška utakmica protiv iskusnije ekipe Loznice, koju dobro poznajem iz srpskoligaškog takmičenja dok sam igrao u Pobedi Beloševac. Znam da je duel sa njima težak i svako gostovanje na vrućem terenu. Imaju veliku podršku gledalaca i uvek idu na pobedu. Mi smo trenirali punom parom, imamo spremnu ekipu i dobru atmosferu u svlačionici. Na tri prethodne utakmice pokazali smo uzlaznu formu. Očekujem da uz malo sreće i bolju završnicu možemo da ostvarimo dobar rezultat sa Loznicom – optimista je vezista Uroš Vidović, koji je postao standarni prvotimac.

Susret Loznica – Radnički 1923 odigraće se sutra na stadionu „Lagator“, sa početkom u 15 časova. U isto vreme u ostalim utakmicama 10. kola Prve lige Srbije sastaju se: ČSK Pivara – BSK Borča, Bežanija – Sinđelić, Dinamo – Sloga (PM), Proleter – Zemun, Sloboda – Bačka i Donji Srem – Inđija, a Napredak i Kolubara igraju pod reflektorima, u 18 časova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.