Fudbal: Radnički igra za čast kluba

Izvor: Šumadija Press, 09.Maj.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Radnički igra za čast kluba

Do kraja ove sezone ostalo je da se odigraju još četiri kola u Superligi, a kragujevački Radnički 1923 danas (17,00) dočekuje Mladost iz Lučana.

Posle gostovanja na Marakani, na „Čika Daču“ dolazi komšija Jagodina, a na završetku sezone predstoji mu susret sa Vojvodinom, u Novom Sadu.

Današnji duel sa Lučancima ima veći značaj za goste, koji još nisu prebrinuli brige oko opstanka u Superligi. Iako je Radnički 1923 već došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << na listu „otpisanih“ neće se u preostalim utakmicama predavati i olako prepuštati bodove protivniku. To potvrđuje u svakoj prilici, pa i u kontatktima sa novinarima, šef struke u kragujevačkom superligašu Neško Milovanović. On će svoje mladiće danas suprostaviti iskusnijoj i bolje plasiranoj ekipi Mladosti, koju vodi njegov prezimenjak Nenad, iskusniji i stariji po trenerskom stažu. Trener Kragujevčana ceni današnjeg protivnika, ali poručuje da će Lučancima biti potrebno mnogo znoja da bi došli do bodova.

Njima je meč lopta ovde, na „Čika Dači“, ali i nama je svaki bod važan, iako smo ispali iz lige, što su neki želeli da se nađemo tu gde jesmo. Odlično poznajem trenera Mladosti i znam gde nas čekaju njihove vrline i mane.I pored problema koje klub ima, drago mi je što u ekipi nema nediscipline. Treniramo redovno, ali na lošim terenima. To je posledica svega što se dešava sa klubom – malo ljut, ali još vedrog duha za „Šumadijapress“ potvrduje trener Neško Milovanović.

Iako bodovi iz današnje utakmice ne odlučuju o plasmanu kragujevačkog superligaša, za šefa struke duel sa Lučancima ima svoju težinu.

Čeka nas mnogo teška utakmica. Lučanci će doći ovde da pokušaju da osvoje tri boda, ali poručujem im da će morati mnogo da se potrude da to ostvare. Već sam i ranije rekao da ovde niko neće lako uzeti bodove. Izgubili smo od imenjaka iz Niša i Čukaričkog i sada mislim da je „treća sreća“ za nas. Verujem u ove momke koji su ostali sa nama, jer smo sa nekima već sporazumno raskinuli saradnju, što je bilo očekivano, kada se ostane bez sredstva za život. Bez obzira kako se ova sezona završi i ko će biti na čelu stručnog štaba, ostajem uz Radnički, jer sam ovde igrao i danas živim sa porodicom na 250 metara od stadiona.Uvek ću biti uz ove momke, koji su budućnost kluba. Očekujem da će se naći svesni ljudi, koji će pomoći da Radnički izađe iz krize – blagi optimista je trener Milovanović.

Susret 27. kola Superlige Radnički 1923 – Mladost (Lučani) danas na stadionu „Čika Dača“ počinje u 17 časova.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.