Fudbal: Pokopane nade za opstanak

Izvor: Šumadija Press, 26.Apr.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Pokopane nade za opstanak

RADNIČKI 1923 – ČUKARIČKI 0:1 (0:1)

KRAGUJEVAC- Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: Oko 400. Saudija: Ilija Brdar (Novi Sad). Pomoćnici: Jovica Milin (Irig) i Matija Nađ Olajoš (Subotica). Strelac: Rendulić u 39. minutu. Žuti kartoni: Milovanović, Keljević (Radnički 1923), Bojić (Čukarički).

RADNIČKI 1923: Trifunović, Terzić, B. Miljuš, Rosić, Bubanja, Tiodorović (Popović), N. Kovačević (Keljević), Vidović, Urošević >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << (Lukić), D. Miljuš, Milovanović.

ČUKARIČKI: Stevanović, Srnić, Todorović, Stoiljković (Mirosavljević), Matić, Srnić, Stojković (Mandić), Ostojić, Bojić (Pavlović), Brežančić, Rendulić.

IGRAČ UTAKMICE: Zoran Rendulić (Čukarički).

Posle serije poraza u gostima, fudbaleri Radničkog 1923 juče su izgubili prvu utakmicu ovog proleća na stadionu “Čika Dača“ i pogoršali položaj u borbi za opstanak u Superligi. I pored poraza, na kraju utakmice igrači su aplauzom ispraćeni od svojih najvernijih „crvenih đavola“. Bila im je to moralna podrška za sve što čine za očuvanje ugleda kluba u najtežem trenutku, kada su im svi okrenuli leđa. U svečnoj loži juče nije bilo ni jednog člana Uprave Radničkog 1923, čija su mesta popunili gosti iz Čukaričkog u većem broju, koji su uz svoj klub, sa kojim beleže najbolje rezultate u svojoj istoriji.

I pored toga, igrači Radničkog 1923 nisu se predavali pred mnogo jačim protivnikom. Borili su se koliko su znali i mogli u duelu sa superligašem sa Banovog brda, koji je doputovao u Kragujevac kao favorit. Želeo je pobedu i to je ostvario, iako igrom nije oduševio malobrojne gledaoce na stadionu „Čika Dača“. Čukarički je stvorio više šansi od kojih je iskoristio samo jednu. Radnički 1923 oslabljen neigranjem Bonsua i Jašića zbog kartona, dugo je odolevao napadima gostiju, a u toku cele utakmice nije ozbiljnije ugrozio gol Stevanovića.

Na početku utakmice, aplauz je izmamio Vidović, koji se probio po desnoj strani, ali je izostala realizacija, jer je loptu upućenu Milovanoviću odbrana gostiju izbacila od gola. U 15. minutu istakao se golman Trifunović kada je odličan udarac Todorovića pod prečku uspeo da izbaci u korner. Isti igrač je propustio priliku u 32. minutu da dovede Čukarički u vođstvo. Sa leve strane centrirao je Matić, a Todorović je prosledio preko prečke.

Beogradski superligaš došao je u vođstvo u 40. minutu. Kapiten Čukaričkog Matić izveo je slobodni udarac sa oko 30 metara, a odbijenu loptu iskosa sa desne strane u mrežu poslao Rendulić. U finišu prvog poluvremena sa leve strane Bojan Miljuš je pokušao da centrira pred gol Stevanovića, ali je lopta za malo završila preko prečke.

Posle odmora Čukarički je krenuo da osigura pobedu. U 48. minutu korner sa desne strane izveo je Srnić, a Rendulić je glavom dobro šutirao, ali je golman Trifunović krajnjim naporom uspeo da loptu izbaci u korner. Četiri minuta kasnije Matić je pokušao lob-udarcem da poveća rezultat, ali je lopta završila preko prečeke. U 62. minutu, Bojić je sa desne strane šutirao, a golman Trifunović uspeo da izbije loptu i spreči drugi pogodak.

Jedna od retkih prilika ukazala se napadaču Radničkog 1923 Milovanoviću dva minuta kasnije. U petercu Čukaričkog, prilikom intervencije sudarili su se golman Stevanović i Dejan Miljuš, a odbijenu loptu je napadač Radničkog poslao preko gola. U sudijskoj nadoknadi vremena, posle kornera Dejana Miljuša, jednu od retkih šansi nije iskoristio njegov brat Bojan, koji je loptu poslao pored gola. Tako su raspršene nade Kragujevčana da mogu da ostanu neporaženi, pa čak i da se bore da i baražom ostanu u eliti.

Trener Neško Milovanović, posle utakmice, bio je nezadovoljan i minimalnim porazom, ali je čestitao Čukaričkom na zaslluženoj pobedi, a svojim momcima na zalaganju u duelu sa mnogo jačim protivnikom.

- Čukarički je znao šta hoće i šta želi i to je ostvario. To je delo njihovog stručnog šataba i kolege Milojevića, koji tri godine sa ekipom beleži dobre rezultate, kao i ljudi koji podržavaju Čukarički. Sa porazom posle ove utakmice mi smo jednom nogom u nižem rangu. U svlačionici je vidno razočarenje, jer je ugrožena egzistencija igrača, koji imaju i svoje porodice. Od vazduha ne može da se živi. Mi ni jedan bod nećemo nikome pokloniti, a da li ćemo završiti prvenstvo pitanje je za neke druge ljude – rekao je trener Milovanović posle jučerašnjeg poraza kragujevačkog superligaša na „Čika Dači“.

I pored pobede trener Čukaričkog Vladan Milojević zadovoljan je samo rezultatom, koji je bio najvažniji i visio u vazduhu do poslednjeg minuta.

- Bez obzira što je Čukarički pre ove utakmice bio favorit, pribojavao sam se za rezultat zbog vođstva samo sa jednim golom. Došli smo da pobedimo i svaki drugi rezultat bio bi neuspeh za nas. U prvom poluvremenu smo dominirali, imali više šansi i promašivali, ali je i golman Trifunović dobro branio.

U drugom poluvremenu Radnički je igrao bolje. Vidi se da entuzijazam sa kojim radi moj kolega Milovanović na uvođenju igrača iz omladinske škole, daje rezultate, jer sam gledao i neke prethodne utakmice. Ja sam iz Aranđelovca, ali Kragujevac je veći grad i ovi momci, koji su ostavljeni sami, zaslužuju veću pažnju. Nadam se da će Radnički naći put za bolju budućnost – poželeo je trener Čukaričkog Milojević.

U ostalim susretima 24. kola Superlige juče su postignuti sledeći rezultati: Jagodina – Voždovac 1:2, Radnički (N) – Napredak 2:0, Mladost – Donji Srem 0:0, Crvena zvezda – Partizan 0:0, Spartak – Novi Pazar 0:2 i Vojvodina – Borac 1:3. Susret OFK Beograd – Rad odigraće se danas.

U sredu, 29. aprila, igra vanredno 25. kolo. Radnički 1923 je ponovo domaćin i dočekuje imenjaka iz Niša na stadionu „Čika Dača“ u 17 časova. U ostalim susretima sastaju se: Ćukarički – OFK Beograd, Rad – Mladost, Donji Srem – Crvena zvezda, Partizan – Jagodina, Voždovac – Jagodina, Borac – Spartak i Novi Pazar – Napredak.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.