Fudbal: Na derbiju pune mreže golova

Izvor: Šumadija Press, 02.Dec.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Na derbiju pune mreže golova

KORIĆANI – SLOGA (D) 3:3 (2:1)

KORIĆANI – Igralište: U naselju Korićani. Gledalaca: 100. Sudija: Nikola Žarčanin. Pomoćnici: Nikola Radević i Duško Đurić (svi iz Kragujevca). Strelci: Matić u 35. i 53. i Stanišić u 43. minutu za Korićane, Buzić 15. i 71. i Živanović u 84. minutu za Slogu. Žuti kartoni: V. Čpajak, Murati (Korićani), Radisavljević (Sloga). Crveni karton: Radisavljević (Sloga) u 42. minutu.

KORIĆANI: Stević, Andrić >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << (Dogandžić), Anđelković (Stanišić), V. Čpajak, Kesić, Jevtović, Matić, Stanišić, Murati, Vujičić, Đoković.

SLOGA: Milanović, Vasiljević, Milošević, Vučković, Buzić, Živanović, Milovanović (Stevanović – Veličković), Babić, Đukić, Kenjić, Radisavljević.

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Matić (Korićani).

Derbi susret 17. kola Prve gradske lige Kragujevca obeležili su golovi i dobra igra dve, pored jesenjeg lidera Sušice, trenutno najuspešnije ekipe. Sloga iz Desimirovca, drugoplasirana ekipa na tabeli imala je vođstvo, ali su Korićani uspeli da stignu do preokreta i obezbede dva gola prednosti. Međutim, Desimirovčani su sa igračem manje odigrali celo drugo poluvremene, uspeli da postignu dva gola i ostanu neporaženi. Podeli bodova, kojoj više treba da se raduju gosti, najviše su doprineli Bojan Matić u ekipi Korićani i Željko Buzić u Slogi, koji su postigli po dva pogotka.

Gosti iz Desimirovca, koji su najveći konkurent Sušici za osvajanje prvog mesta i plasman u Zonu „Morava“, prvi su se radovali u derbiju poslednjeg jesenjeg kola u Korićanima, u 15. minutu. Štoper domaćina Vladimir Čpajak faulirao je Buzića u svom kaznenom prostoru i sudija je pokazao na belu tačku, a iskusni napadač bio je nepogrešiv sa 11 metara.

Ekipa Korićana, izjednačila je, takođe, iz penala. U kaznenom prostoru Sloge lopta je pogodila u ruku jednog igrača gostiju, pa je sudija, dosudio i drugi penal i omogućio domaćinu da preko Bojana Matića izjednači. Od 42. minuta. zbog drugog žutog kartona i isključenja Miloša Radisavljevića, Sloga je ostala sa igračem manje, što je domaći tim odmah iskoristio i već u narednom minutu preokrenuo rezultat u svoju korist. Centaršut sa leve strane uputio je bel Pavle Anđelković , a Srđan Stanišić je glavom loptu sproveo u mrežu za 2:1.

Početkom druguog poluvremena raspoleoženi napadač domaćina Matić svojim drugim pogotkom povećao je prednost Korićana na dva gola. Bio je to prodor Anđelkovića i dobra asistencija napadaču domaćina u prazan prostor, koji je utrčao pored odbrane gostiju i sa oko 12 metara matirao iskusnog golmana Sloge Aleksandra Milanovića. Međutim, ovaj pogodak kao da je probudio Desimirovčane i posle neiskorišćenih šansi domaćina da povećaju prednost, uspeli su da u 71. minutu smanje vođstvo Korićana na 3:2, a strelac je ponovo bio Buzić.

Izjednačujući pogodak Sloga je postigla nespretnom intervencijom domaćeg golmana Aleksandra Stevića. Prilikom centaršuta Milana Živanovića, čuvar mreže Korićana ispustio je loptu, koja je završila u mreži, što je omogućilo gostima da izjednače i iz Korićana, ipak, odu neporaženi.

Mislim da je derbi opravdao očekivanja. Postignuto je šest golova, što je zadovoljilo gledaoce. Iskusna ekipa Sloge iskoristila je naše greške i srećno došla do boda. Da su Matić, Stanišić i Jevtović imali malo više koncentracije u završnici mogli smo i da pobedimo. Međutim, izuzetno smo zadovoljni zadržavanjem trećeg mesta na kraju ove polusezone. Nismo previše opterećeni plasmanom u viši rang, jer nam je cilj sredina tabele. Pokušaćemo da zadržimo ekipu iz jesenjeg dela prvenstva, a imamo zainteresovanih igrača iz nekih klubova Prve gradske lige da nam se pridruže u zimskom prelaznom roku, pa se može desiti da u prolećni deo uđemo i nešto jači u odnosu na ovaj sastav, koji je izborio treće mesto – ocenio je za „Šumadijapress“ Žarko Biorac, predsednik gradskog prvoligaša iz Korićana.

Posle ovog derbija i podele bodova redosled u vrhu tabele ostao je nepromenjen. Sušica je pobedom nad Srbijom iz Ilićeva uvećala prednost na četiri boda, Sloga je ostala druga sa 34 boda ili dva više od trećeplasiranih Korićana.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.