Fudbal: Lider „potopljen“ u Gruži

Izvor: Šumadija Press, 17.Jun.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Lider „potopljen“ u Gruži

GRUŽA – MIHAJLOVAC 2:0 (1:0)

GRUŽA – Igralište: „Čair“. Gledalaca: 200. Sudija: Dušan Mratić (Kostolac). Pomoćnici: Nikola Ćirović (Malo Crniće) i Vladimir Simić (Požarevac). Strelci: Prodanović u 74. i Stakić u 86. minutu. Žuti kartoni: A. Aleksić (Gruža), Ćirović (Mihajlovac).

GRUŽA: Jošović, Živančević, Janićijević, Jolović (Đorđević), Jevtović, A. Aleksić, Obradović, Stanojević (Stakić), Raković (Prodanović), >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Jovanović, Gunjić.

MIHAJLOVAC: Dobrić, Krnjajić, Janković, Ilić, Široki, Lukić, Ćirović (Kostić), Blagojević, Redžić, Mitrović, Tajdić.

IGRAČ UTAKMICE: Predrag Prodanović (Gruža).

Iako su osvojili titulu jesenjeg prvaka Zone „Dunav“, fudbaleri Gruže prvenstvo su završili na drugoj poziciji. Prvo mesto ubedljivo pripalo je ekipi Mihajlovca iz istoimenog mesta kod Smedereva. Ako je za utehu Gružanima, oni su oba puta savladali sada već novog srpskoligaša Mihajlovca, koji je mnogo bolje odigrao drugi deo prvenstva i stekao prednost od 15 bodova sa kojom je proteklog vikenda došao na derbi u Gružu.

U poslednjem kolu jesenje sezone Gruža je slavila u Mihajlovcu pobedom od 1:0. Očekivani revanš lidera na tabeli je izostao. Mihajlovčani su „potopljeni“ u nedelju u Gruži sa 2:0. Derbi 30. kola Zone „Dunav“ imao je neobičan tok. Pre početka susreta navijačka grupa „ultras Gruža“ priredila je bakljadu u čast oproštaja od aktivnog igranja jednog od najstarijih fudbalera Gruže Bojana Jolovića, kome su navijači uručili pehar. Predsednik kluba Aleksandar Zlatić predao je Joloviću dres u trajno vlasništvo sa brojem četiri, koji je najduže nosio.

Sudija Dušan Mratić iz Požarevca svojim odlukama izazivao je negodovanje domaćih fudbalera i navijača. U 35. minutu propustio je, po mišljenju Gružana, da gostujućem igraču Ćiroviću izrekne drugu javnu opomenu. Burno je reagovao i trener domaćina Miroslav Stakić, zbog čega je udaljen sa klupe. Protestu su se pridružili početkom drugog poluvremena i fudbaleri Gruže, koji su dva minuta posedali na travu, što se retko viđa na fudbalskim terenima.

Inače, prvi deo susreta protekao je bez pogodaka. Domaći tim, koji je imao i jaču klupu od gostiju, kontrolisao je igru i imao više šansi, od kojih najpovoljnije nisu iskoristili Jovanović i Raković. Boljom igrom Gruža je nastavila i u drugom poluvremenu, što je materijalizovano sa dva pogotka. Interesantno je da su pobedu domaćinu u derbiju obezbedili rezervisti. Posle dve neiskorišćene prilike Jovanovića, gružanski zonaš došao je u vođstvo u 74. minutu. Stakić, koji je u 70. minutu zamenio Stanojevića, sa desne strane uposlio je Prodanovića kome nije bilo teško da iz blizine loptu pošalje u mrežu golmana gostiju Dobrića.

Mihajlovčani su pokušavali da dođu do izjednačenja, ali je odbrana Gruže uspela da osujeti nihove namere. U finišu utakmice doneta je konačna odluka o pobedniku. Jovanović je solo prodorom ušao u protivnički šesnaesterac i uputio povratnu loptu do Stakića i omogućio mu da postigne i drugi pogodak za Gružu za „overu“ pobede domaćina.

Bila je to 16. i najslađa pobeda fudbalera trenera Miroslava Stakića, jer je ostvarena u derbiju protiv kvalitetene ekipe Mihajlovca, koja je u prvenstvu zabeležila četiri „trojke“ više, što joj je omogućilo da prva stigne na cilj, nekoliko kola pre završetka sezone.

U ostalim susretima 30. kola Zone „Dunav“ postiignuti su sledeći rezultati: RSK – Basarac 3:0, VGSK – Borac 5:2, Šumadinac (B) – Sloga (B) 4:3, Mladi radnik – Homoljac 3:1, Železničar (P) – Napredak (M) 2:0, Obilić – Sloboda 2:1 i Lepenica – Morava 1:4.

Prvo mesto osvojio je Mihajlovac sa 64 boda ili 12 više od Gruže na drugom mestu i plasirao u Srpsku ligu „Zapad“. Iz lige su ispali Sloboda iz Lipa, Mladi radnik iz Radinca, Šumadinac iz Brzana i Lepenica iz Badnjevca.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.