Fudbal: Kartonijada u Vašarištu

Izvor: Šumadija Press, 21.Okt.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Kartonijada u Vašarištu

JADRAN – BORAC (D) 4:1 (1:0)

KRAGUJEVAC – Igralište: FK Jadran, u Vašarištu. Gledalaca: 50. Sudija: Nikola Žarčanin. Pomoćnici: Pavle Ilić i Marija Petrović (svi iz Kragujevca). Strelci: Đorđević u 33. i 47. i Spasojević u 62. i 65. minutu za Jadran, Tošović u 73. minutu za Borac. Žuti kartoni: Tripković, Vujović, Dimitrijević, Aleksić, Riznić (Jadran), Planić, Slović (Borac). Crveni kartoni: Vujović u 84. (Jadran), Arsić u 36. minutu (Borac).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << />
JADRAN: Čalović, Riznić, Đorđević, Tripković, Stojanović, Aleksić, A.Vujović, Simić (G. Vujović), Prodanović, Spasojević, Dimitrijević.

BORAC: Bokun (Milovanović), Obrović, Jurišević, Planić, Nešković, Petronijević, Arsić, Lazarević (Nešović – Slović), Tošović, Milosavljević, Despotović.

IGRAČ UTAKMICE: Dejan Dimitrijević (Jadran).

Zbog nesportskog ponašanja igrača na terenu sudije su primorane da se sve češće mašu za džep i kartonima smiruju pojedine fudbalere, koji reaguju na odluke u želji da sami presuđuju. To je potvrdio i susret između kragujevačkog Jadrana i Borca iz Drenovca, na kojem je sudija Nikola Žarčanin bio prinuđen da pokaže ni manje ni više nego 10 kartona, a jedan igrač od dvojice isključenih zbog dve opomene morao je u svlačionicu.

„Žutica“ je više zahvatila domaće igrače, koji su previše želeli pobedu, ali zbog kartona Drenovčani su od 36. minuta ostali i brojčano slabiji u sredini terena, posle isključenja Siniše Arsića, zbog dve javne opomene, što je olakšalo posao Jadranu.

Danas utakmice za Kup

U takmičenju za Kup na području Fudbalskog saveza Kragujevca danas će se odigrati četiri susreta sa početkom u 15 časova. Na stadionu u Palilulama sataju se zonaš Arsenal i Šumadija 1934 iz Drače, lider Druge gradske lige. Drugi kragujevački zonaš, Slavija, u Bresnici dočekuje Vinograde DB, Kutlovo će ugostiti Hajduk iz Jovanovca, a Maršić ekipu srpskoligaša Šumadije 1903.

Domaći tim, koji u ovoj sezoni nastupa sa podmlađenim sastavom predvođen Dejanom Dimitrijevićem (43), jednim od najstarijih igrača u Prvoj gradskoj ligi, slabije je startovao u odnosu na prethodnu sezonu, u kojoj se borio za vrh tabele. Bolje igra na svom terenu, gde je protiv Drenovčana zabeležio četvrtu pobedu, a još tri boda doneo je i iz Beloševca.

Fudbaleri Jadrana postigli su četiri gola, ali su slomili otpor gostiju u drugom poluvremenu. Po dva puta strelci su bili Nikola Đorđević i Đorđe Spasojević i svojoj ekipi obezbedili visoko vođstvo, koje gosti nisu mogli da dostignu. Seriju golova otvorio je Đorđević evrogolom u 33. minutu iz slobodnog udarca sa oko 30 metara. Štoper domaćina povećao je prednost svoje ekipe i početkom drugog poluvremena na 2:0, ponovo jakim, ali preciznim udarcem izvan linije 16 metara.

Imali su i igrači iz Drenovca šansu za smanjenje prednosti, ali je posle jedne gužve pred golom uporni Dimitrijević izbacio loptu sa gol-crte.

U 62. minutu, posle kontranapada, u listu strelaca upisao se i napadač Spasojević i povećao na 3:0. Gosti su se grčevito branili, ali primili još jedan pogodak. Samo tri minuta kasnije jedan igrač Borca igrao je rukom u svom kaznenom prostoru i sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Spasojević je iz dva puta uspeo sa 11 metara da savlada golmana Miloša Milovanovića i završio seriju pogodaka domaćina.

Jedini gol za Drenovčane postigao je Marko Tošović, koji je bio najspretniji, posle kornera, u gužvi pred golom Borisa Čalovića, u 73. minutu, i smanjio na 4:1, što je bio i konačan rezultat.

Šest minuta pre kraja, zbog udaranja igrača bez lopte sudija je pokzaoa put u svlačionicu i domaćem igraču Aleksandru Vujoviću, ali to nije uticalo na konačan ishod susreta u Vašarištu.

Jadran ima mladu ekipu i ovo je bila utakmica u kojoj smo stvorilii više šansi, a četiri iskoristili. Međutim, i fudbaleri Borca imali su svoje prilike od kojih su samo jednu pretvorili u pogodak. Predstoji nam serija težih susreta u trci za beg iz donjeg dela tabele, a prvi je sa bivšim zonašem Slobodom u Grbicama, koja se bori za vrh tabele – rekao je za „Šumadijapress“ trener domaćina Dejan Milošević, posle pete pobede.

U ostalim susretima 11. kola Prve gradske lige postiignuti su sledeći rezultati: Vodojaža – Vinogradi DB 1:1, Srbija – Mladost (P) 4:1, Sušica – Maršić 5:1, Partizan (C) – Kolonija 2:0, Korićani – Sloboda 2:0 i Budućnost – Jedinstvo 2:0. Susreti Sloga (D) – Pobeda Beloševac i Šumadinac KG – Ćava nisu odigrani. U vođstvu je Sušica sa 24 boda, dva više od drugoplaranih Korićana, a Jadran je na 11. mestu sa 15 bodova.

U narednom kolu sastaju se: Borac (D) – Budučnost (R), Pobeda Beloševac – Jedinstvo, Sloboda – Jadran, Kolonija – Korićni, Mršić – Prtizan (C), Ćava – Sušica, Mladost (P) – Šumadinac KG, Vinogradi DB – Srbija i Sloga (D) – Vodojaža.

U devetom kolu Druge gradske lig, e u komšijskom derbiju na Bubnju 21. oktobar je pobedio Zastavu sa 3:1, a u ostalim susretima postignuti sledeći rezultati: Kutlovo – Kremenac 6:2, Azbest – Bagremar 0:3, Šumadija 1934 – Botunje 2:0, Seljak (C) – Hajduk 3:1 i Divostin – Košutnjak 4:2. Slobodan je bio Žeželj. U vođstvu je Šumadija 1934 iz Drače sa 23 boda, dva više od komšije, Kutlova.

Narednog vikenda odigraće se utakmice 10. kola u kojem se sastaju: Kremenac – 21. oktobar, Košutnjak – Zastava,

Hajduk – Divostin, Botunje – Seljak (C), Bagremar – Žeželj i Kutlovo – Azbest, a slobodna je Šumadija 1934.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.