Fudbal: Goleada na Bubnju – za kraj

Izvor: Šumadija Press, 15.Jun.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Goleada na Bubnju – za kraj

ŠUMADIJA 1903 – KARAĐORĐE (TOPOLA) 5:2 (2:0)

KRAGUJEVAC – Stadion: Bbubanj. Gledalaca: 150. Sudija: Vladan Đermanović (Šabac). Pomoćnici: Darko Popović (Radalj) i Milica Kikanović (Loznica). Strelci: Grujičić u 15, 60. i 79, Komatina u 37. i Đukić u 75. za Šumadiju 1903, Brkić u 51. i Milovanović u 90. minutu za Karađorđa. Žuti kartoni: Simić, Knežević (Šumadija 1903), Ljujić, Marković ( Karađorđe).

ŠUMADIJA 1903: Veličković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Šimunović, Marić (Đukić), Sretenović, Komatina, M. Milosavljević, Grujičić, Aleksić (Nikčević), Simić (Dobrić), S. Milosavljević, Knežević.

KARAĐORĐE: Kuzmić, Lalović (Arsić), Doderović, Radenković, Živković, Ljujić, Marinković (Trifunović), Stojanović, Brkić, Marković (Vasiljević), Milovanović.

IGRAČ UTAKMICE: Gradimir Grujičić (Šumadija 1903).

U sivilu kragujevačkog fudbala, srpskoligaš sa Bubnja ovu sezonu završio je na najbolji način. Na poslednje tri utakmice postigao je 12, a primio četiri gola i ostvario stoprocentan učinak. Kao novajlija u Srpskoj ligi „Zapad“, Šumadija 1903 osvojila je šesto mesto sa osvojenih 44 boda. Još vrednije od toga je što je to ostvareno sa podmlađenim sastavom u kojem su se afirmisali mladi igrači.

U meču sa veoma borbenom ekipom Karađorđa iz Topole, koju vodi trener Slaviša Kovačević Koča, juče je prikazana igra koja je obilovala lepim akkcijama, brojnim šansama i sa sedam golova, što odavno nije viđeno na stadionu na Bubnju. Po sparnom vremenu i na idealnom terenu obe ekipe odigrale su bez opterećenja rezultatom, jer su na vreme obezbedile opstanak u ligi, ali borbeno, sportski i korektno do kraja utakmice.

Trener Slobodan Stašević dao je šansu sedmorici igrača mlađih od 20 godina i oni su opravdali poverenje, a jedan od njih i najmlađi Nikola Đukić kao debitant upisao se i u listu strelaca. Utakmicu je obeležio i napadač Gradimir Grujičić, koji je „het-trikom“ ulepšao jučeranju fudbalsku predstavu na Bubnju. On je počeo i završio seriju golova. U 15. minutu reagovao je manirom isksunog strelca na centaršut Dušana Sretenovića sa desne strane i sa četiri-pet metara loptu poslao pored nemoćnog golmana Topolaca Željka Kuzmića.

Na 2:0 povisio je štoper Đorđe Komatina, udarcem glavom u 37. minutu, posle kornera sa leve strane, koji je izveo Dejan Knežević.

Veliku šansu za povećanje prednosti domaćina propustio je Stefan Milosavljević, u finišu prvog poluvremena,a njegov udarac iskosa sa ivice peterca odbranio je golman Karađorđa izbacivanjem lopte u korner.

Gosti iz Topole nisu se predavali i, posle neiskorišćenog „zicera“ Grujičića, uspeli su u 51. minutu da smanje prednost Šumadije 1903 na 2:1 preko najopsanijeg napadača Mladena Brkića, koji je odličnim udarcem sa 16 metara savladao mladog golmana Mihaila Veličkovića. Ovaj pogodak još više je ohrabrio Topolce, koji su propustili dve idealne šanse za izjednačenje. U 53. minutu Nikola Radenković nije se snašao u petercu domaćina da ubaci loptu u mrežu, a dva minuta kasnije Komatina je sa gol crte izbacio loptu, koju je pored golmana poslao Marko Milovanović. Ove promašaje gostiju kaznio je Grujičić svojim drugim pogotkom na utakmici. Aleksandar Marić je u 60. minutu izveo slobodni udarac, a odbijenu loptu od „živog zida“ napadač Šumadije 1903 je sproveo u mrežu golmana Kuzmića za 3:1.

Rezervista Topolaca Aleksandar Trifunović propustio je stoprocentnu šansu da smanji prednost domaćina. Izašao je pred golmana Veličkovića, koji je hrabro intervenisao i sprečio pogodak. U kontranapadu na drugoj strani debitant Nikola Đukić je postigao svoj prvi pogodak i povećao prednost Šumadije 1903 na 4:1. Bio je to pogodak iz tri poteza na školski način. Stefan Milosavljević je u 75. minutu poslao dijagonalu na levu stranu, gde je iz prve Knežević ubacio pred gol Karađorđa, a mladom rezervisti domaćina nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu.

Posle promašaja Milovanovića sa ivice peterca, Grujičić je, uz veliku pomoć Kneževića u 79. minutu, treći put na utakmici primorao golmana Topolaca da vadi loptu iz mreže. Isti igrač je mogao i do četvrtog pogotka, ali je loptu ubačenu sa leve strane poslao pored praznog gola.

U poslednjem minutu utakmice Milovanović je iskoriatio centaršut Trifunovića i stavio tačku na jučerašnju goleadu na Bubnju, a tako samo smanjio prednost domaćina na 5:2.

U ostalim susretima poslednjeg kola Spske lige „Zapad“ postignuti su sledeći rezultati: Šumadija (A) – Pobeda Beloševac 4:1, Loznica – Polet 1:0, Sloga (P) – Jasenica 1911 2:0, Bane – Zvižd 0:3, Jošanica – Rudar 0:2, Železničar – Budućnost Krušik 1:0, Smederevo 1924 – Jedinstvo 1:1.

Loznica je osvojila prvo mesto i od naredne sezone takmičiće se u višem rangu, Prvoj ligi Srbije. Iz Srpske lige ispali su Rudar iz Kostolca, Pobeda Beloševac, Jasenica 1911 iz Smederevske Palanke, Bane iz Raške i Jošanica iz Novog Pazara.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.