Fudbal: „Đavolčići“ na mukama

Izvor: Šumadija Press, 06.Sep.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: „Đavolčići“ na mukama

BSK – RADNIČKI 1923 5:2 (3:0)

BORČA – Stadion: “Vizelj park“. Gledalaca oko 500. Sudija: Milan Matić (Leskovac). Pomoćnici: Milan Popović (Niš) i Čedomir Andrejić (Kruševac). Žuti kartoni: Simeunović (BSK), Živanović, Vidović, Keljević (Radnički 1923). Crveni karton: Keljević (Radnički 1923) u 82. minutu.

BSK: Puletić, B. Jovanović, Crnomarković, Plavšić (Radović), Stojković, Simeunović, Dabić (Gordić), Kiković, Lapčević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << J. Jovanović, Bujišić (Jelić).

RADNIČKI 1923: Kostić, Miletić, Andrić, Aleksić (Urošević), Živanović, Petrović, Stević, Vidović, Lukić (Nedeljković), Keljević, Miljuš.

IGRAČ UTAKMICE: Jordan Jovanović (BSK).

Duel bivših superligaša, sada na začelju tabele Prve lige Srbije, protekao je sedam golova i prvom pobedom domaćina. I pored toga što su se borili koliko su mogli i postigli dva pogotka mladi fudbaleri Radničkog 1923 nisu izdržali pritisak Borčana i zabeležili su četvrti poraz u ovoj sezoni. Iako je kragujevački prvoligaš juče nastupio pojačan golmanom Kostićem i kapitenom Keljevićem, koji nisu igrali na prethodnoj utakmici na „Čika Dači“ protiv mnogo bolje ekipe Sinđelića, koji se bori za prvo mesto, ispraćeni su sa pet golova od pretposlednje ekipe na tabeli.

Fudbaleri BSK- a obezbedili su visoko vođstvo od 3:0 u prvom poluvremenu, koje u nastavku i pored bolje igre „đavolčići“ nisu uspeli da anuliraju i izbegnu poraz. Domaći tim došao je u vođstvo u 19. minutu, iz penala. Posle šuta Bujišića, lopta je pogodila u ruku štopera Živanovića i sudija je pokazao na belu tačku, a siguran sa 11 metara bio je kapiten domaćih Jordan Jovanović i otvorio seriju pogodaka.

U 30. minutu bilo je 2:0 za BSK. Odbijenu loptu izvan 16 metara J. Jovanović poslao pored nemoćnog Kostića. Samo dva minuta kasnije stativa je sprečila Bujišića da poveća prednost domaćina na 3:0. Ipak, Stojković je ispravio grešku svog saigrača i u 38. minutu primoorao golmana Kragujevčana da i treći put vadi loptu iz mreže.

U drugom poluvremenu igrači Radničkog 1923 oporavili su se od rezultatskog šoka i odigrali mnogo bolje. Uspeli su da postignu dva gola, ali to nije bilo dovoljno da izbegnu poraz.

Dominaciju u igri kragujevački fudbaleri su u 50. minutu krunisali pogotkom Dejana Miljuša, koji je odlično reagovao na centaršut Aleksića i glavom loptu poslao u mrežu Puletića i tako smanjio prednost domaćina na 3:1.

U 59. minutu, Stević je pogodio stativu, a samo minuta kasnije kapiten Keljević smanjio je na 3:2 i utakmicu doveo u rezultatsku neizvesnost. Očekivalo se tada da mladi igrači Radničkog mogu i do izjednačenja i eventualnog preokreta, ali se to nije dogodilo. Svojim trećim pogotkom na utakmici Jovanović je ponovo povećao prednost svoje ekipe na dva gola. Međutim, „đavolčići“ se nisu predavali, ali nisu imali sreće, pa i iskustva, da prirede iznenađenje domaćim navijačima, a radost Kragujevčanima. Stević je u 77. minutu i drugi put dobro šutirao, ali je prečka sprečila pogodak.

Zbog drugog žutog kartona, u 82. minutu Keljević je morao u svlačionicu, što je domaćinu olakšalo posao. Konačan rezultat, 5:2 za za BSK, postavio je rezervista Radović minut pre kraja utakmice.

Posle četvrtog poraza Radnički 1923 ostao je prikovan na poslednjem mestu i jedini bez bodova. Ovaj susret je pokazao da kragujevački prvpligaš nema ekipu ni za ovaj stepen takmičenja.

U ostalim susretima četvrtog kola Prve lige Srbije postignuti su sledeći rezultati: ČSK Pivara – Zemun 1:0, Sloga (PM) – Kolubara 1:1, Sinđelić – Bačka 0:1, Dinamo – Donji Srem 3:0, Proleter (NS) – Loznica 1:1 i Napredak – Sloboda 2:1, a susret Bežanija – Inđija je odložen.

U narednom kolu Radnički 1923 dočekuje Bežaniju, a u ostalim susretima sastaju se: Sloboda – ČSK Pivara, Loznica – Napredak, Donji Srem – Proleter (NS), Inđija – Dinamo, Bačka – BSK, Kolubara – Sinđelić i Zemun – Sloga (PM).
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.