Fudbal: Darko Rmuš – tri puta u metu

Izvor: Šumadija Press, 28.Okt.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Darko Rmuš – tri puta u metu

KOLONIJA – KORIĆANI 4:2 (3:1)

KRAGUJEVAC – Igralište: U Staroj radničkoj koloniji. Gledalaca: 50. Sudija: Marko Cvetković. Pomoćnici: Mališa Cvetković, Uroš Vukovič (svi iz Kragujevca). Strelci: Rmuš u 13, 25. i 60. i Ristić u 28. za Koloniju, a Matić u 41. i Arsenijević u 50. minutu za Korićane. Žuti karton: Mijanović (Kolonija).

KOLONIJA: Lazić, Vulović, Rmuš (Pavlović), Maksimović, D.Ristić, Mijanović, Mišković, Lazarević >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << (Pašić), H. Ristić, Nićiforović, Mitić.

KORIĆANI: Stević, Dogandžić, Anđelković, Kesić, Čpajak, Vukićević (Trajković), Matić, Arsenijević (Andrić), Murati, Vujičić, Đoković.

IGRAČ UTAKMICE: Darko Rmuš (Kolonija).

U susretu ekipa iz vrha Prve gradske lige Kragujevca, na dobro pripremljenom terenu i po lepom vremenu, prikazan je zanimljiv fudbal, sa šest pogodaka. U prvih tridesetak minuta, domaći tim je bio dominantniji i to je krunisao i sa tri pogotka.

U ofanzivnoj igri na obe strane, Kolonci su u 13. minutu postigli vodeći pogodak iz dva poteza. Centaršut sa desne strane na drugu stativu uputio je Nemanja Lazarević, a Darko Rmuš je glavom lobovao golmana i loptu poslao u mrežu. Isti igrač je posle solo prodora povećao rezultat na 2:0 za domaćina.

U 28. minutu, već je bilo 3:0 za Koloniju. Posle prekršaja na ivici šesnaesterca, slobodni udarac odlično je izveo kapiten Dušan Ristić, koji je iznenadio nespretnog golmana Aleksandra Stevića i obezbedio veliku prednost domaćina. Kada su svi na terenu i u gledalištu mislili da je susret rešen, i samo se postavljalo pitanje sa koliko će golova u svojoj mreži ekipa Korićana otići sa igrališta u Staroj radničkoj koloni, situacija na terenu se promenila.

Posle trećeg gola, kao da su se probudili gosti, koji su sa dva pogotka susret doveli u rezultatsku neizvesnost. Najbolji strelać ekipe Korićana Dejan Matić, u finišu prvog poluvremena, uspeo je da postigne prvi gol za goste i smanji prednost Kolonije na 3:1.

Posle odmora, gledaoci su videli još dva pogotka, po jedan na obe strane. U 50. minutu, u listu strelaca upisao se i Nemanja Arsenijević, koji je prosledio loptu u mrežu, posle šuta Dejana Vujičića. Malo je nedostajalo da pritisak Korićana dovede do izjednačnja. U 55. minutu, Matić je zaobišao golmana, ali je stativa sprečila da lopta završi u mreži Dušana Lazića. Pet minuta kasnije, i prečka je spasila Kolonce, posle šuta Matića. Ove promašaje odmah je kaznio najzapaženiji izgrač na utakmici Rmuš svojim het-trikom, u čemu mu je pomogao Boško Mišković za konačan rezultat – 4:2 za domaćina.

Ovom pobedom Kolonija je popravila plasman i sa šestog preselila se na četrto mesto, sa 22 boda, koliko imaju Korićani na trećoj poziciji.

U ostalim susretima 12. kola Prve gradske lige Kraguujevca gosti su na šest utakmica bili uspešniji od domaćina. Postignuti su sledeći rezultati: Pobeda Beloševac – Jedinstvo 0:3, Borac (D) – Budućnost (R) 0:3, Sloboda(DG) – Jadran 3:0, Maršić – Partizan (C) 0:3, Ćava – Sušica 2:3, Mladost (P) – Šumadinac KG 2:4, Vinogradi DB – Srbija 4:1 i Sloga (D) –Vodojaža 0:2.

U vođstvu je Sušica sa sa 27 bodova, četiri više od drugoplasirane Slobode iz Grbica.

Narednog vikenda odigraće se utakmice 13. u kojem se sastaju: Vodojaža – Pobeda Beloševac,Srbija – Sloga (D), Šumadinac KG – Vinogradi DB, Sušica – Mladost (P), Korićani –Maršić, Jadran Kolonija, Budućnost (R) – Sloboda (DG) i Jedinstvo – Borac (D).

U Drugoj gradskoj ligi odigrano je 10. kolo u kojem su, takođe, gosti bili uspešniji. Samo je vodeće Kutlovo na svom terenu ubedljivo slavilo u susretu sa Azbestom iz Stragara 5:1. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Kremenac – 21. oktobar 0:4, Košutnjak – Zastava 0:2, Hajduk – Divostin 1:3, Botunje – Seljak (C) 2:5 i Bagremar – Žeželj 1:3, a slobodna je bila Šumadija 1934 iz Drače.

U narednom kolu, Zastava na Bubnju dočekuje Hajduk iz Jovanovca, a u ostalim susretima sastaju se: Azbest – Kremenac, Žeželj – Kutlovo, Šumadija 1934 – Bagremar, Divostin – Botunje i 21. oktobar – Košutnjak. U ovom kolu slobodan je Seljak iz Cvetojevca.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.