Frans fudbal uvodi Trofej Rajmon Kopa za najboljeg mladog igrača

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Frans fudbal" uvodi Trofej "Rajmon Kopa" za najboljeg mladog igrača

Na ceremoniji 3. decembra kao dobitnik novoustanovljene nagrade za igrače do 21 godine već je viđen Kilijan Mbape, 19-godišnji francuski reprezentativac.

Pored tradicionalne nagrade za najboljeg igrača godine, Zlatne lopte koju ugledni francuski fudbalski magazin dodeljuje od 1956, biće prvi out uručena i nagrada za najboljeg ženskog igrača.

Trofej za najboljeg mladog igrača nazvan je po prosvaljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << francuskog igraču, koji je rešetao mreže u svoje vreme u Remsu i Realu. Kopa, koji je preminuo prošle godine, dobio je Zlatnu loptu 1958. Žiri za dodelu čine prethodni dobitnici, a predsedava mu proslavljeni Španac Luis Suarez (83), najstariji živi dobitnik prestižnog priznanja (1960).

Sva je prilika da će novoustanovljena nagrada otići u Mbapeove ruke. On je oduševio na minulom Mundijalu u Rusiji, a blista i u Pari Sen Žermenu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.