Frans fudbal: Inijesta, oprosti nam

Izvor: Sportske.net, 24.Apr.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frans fudbal: "Inijesta, oprosti nam"

Francuski magazin Frans Fudbal izvinio se fudbaleru Barselone Andresu Inijesti jer mu nikada nisu dodeli priznanje namenjeno najboljem na svetu

- Zlatnu loptu.

Urednik časopisa Paskal Fere je u tekstu pod naslovom "Oprosti nam Andres" pohvalio Inijestin stil igre i pozitivan uticaj koji je imao na svoje saigrače, uključujući i Lionela Mesija, i izrazio žaljenje što nikada nije osvojio nagradu koju su od 2008. godine monopolizovali Mesi i Kristijano Ronaldo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Odustvo Inijestinog imena s liste osvajača Zlatne lopte je, kako je naveo, "naročito bolno" i dodao da je reč o "demokratskoj anomaliji".

Fere je napisao i da Inijesta i dalje ima šanse da osvoju Zlatnu loptu ako sa Španijom osvoji ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

Inijesta je bio jedan od favorita za nagradu 2010. godine, nakon što je osvojio Svetsko prvenstvo sa Španijom i postigao jedini gol u ginalu. Medjutim, završio je kao drugi, iza Mesija.

Dve godine kasnije je bio treći, a Mesi je ponovo osvojio Zlatnu loptu, uprkos tome što je Španija postala šampion Evrope, a Inijesta izabran za najboljeg igrača turnira.

Po navodima španskih medija, Inijesta bi ove nedelje trebalo da saopšti da na kraju sezone napušta Barselonu posle 16 godina i da će karijeru nastaviti u Kini. Inijesta je sa Barselonom osvojio 31 trofej.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.