Albina stotka kao dobrodošlica za Partizan u Evroligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 14:04

Albina "stotka" kao dobrodošlica za Partizan u Evroligi

Košarkaši Partizana doživeli su ubedljiv poraz u prvom kolu Evrolige, Alba je u Berlinu slavila 100:84. Dante Egzum jedina svetla tačka u crno-belom timu, odbrana ekipe Željka Obradovića bila je daleko ispod evroligaškog nivoa. U drugom kolu Partizan će ponovo gostovati, ovoga puta u Španiji kod ekipe Baskonije.

Prvi Partizanov korak po povratku u Evroligu bio je neuspešan - Alba je u svim segmentima bila bolja od ekipe Željka Obradovića i zabeležila ubedljivu pobedu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nemački tim je od prve deonice stavio do znanja crno-belima da ih u Berlinu čeka težak zadatak, ekipa Izraela Gonzalesa već u prvih 10 minuta ubacila je 33 poena i stekla veliku prednost.

Nisu se Partizanovi igrači još oporavili od šoka, a Alba je na poluvremenu imala ogromnu prednost - 61:44.

Mnogo bolju igru crno-beli su pružili u nastavku, ne računajući poslednjih nekoliko minuta, kada su se, čini se, već pomirili sa porazom.

Partizan je u nekoliko navrata prišao na deset poena minusa, ali nisu crno-beli u tim momentima uspeli da učine dodatni napor da dođu do potpunog egala.

Alba je u ključnim momentima bila koncentrisana i pogađala važne šuteve, mahom za tri poena.

Partizanova igra, naročito u odbrani, nije bila na evroligaškom nivou, dok su crno-beli samo povremeno uspevali da pokažu kakvim napadačkim arsenalom raspolažu.

Dante Egzum je bio jedina svetla tačka u ekipi Željka Obradovića, ubacio je 22 poena, dok je ostatak ekipe igrao na mahove.

U ekipi Albe istakli su se Tamir Blat sa 16 i Luk Sikma sa 15 poena.

Partizan je loše startovao u novoj sezoni Evrolige, a priliku za popravni imaće naredne sedmice kada crno-beli gostuju kod ekipe Baskonije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.