Fonte napustio Lil i potpisao ugovor sa Bragom

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 23:02

Fonte napustio Lil i potpisao ugovor sa Bragom

Kapiten Lila Žoze Fonte objavio je da je napustio taj fudbalski klub i da je prešao u Bragu.

Fonte, koji je osvojio šampionsku titulu 2021. godine sa Lilom, nije produžio ugovor sa klubom. Njegov ugovor istekao je 1. jula, klub je želeo da ga zadrži ali mu nije bilo garantovano mesto u prvom timu.

"Posle pet godina, moja karijera igrača Lila se završava. Ponosno kažem da sam dao sve od sebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do poslednje sekunde", naveo je Fonte na Instagramu.

"Navijači, nikada vas neću zaboraviti. Večno sam vam zahvalan na vašoj ljubavi, poverenju i poštovanju", dodao je 39-godišnji portugalski odbrambeni fudbaler.

On će od ove sezone igrati za Bragu, koja je osvojila treće mesto u prošloj sezoni.

Karijeru je počeo u Portugalu i posle igranja u nekoliko domaćih klubova otišao je u Englesku gde je od 2007. igrao prvo na pozajmici u Kristal Palasu, a zatim je potpisao ugovor sa tim londonskim klubom.

Igrao je još za Sautempton i Vest Hem, za kineski Dalijen, odakle je 2018. godine prešao u Lil.

Za reprezentaciju Portugala do sada je odigrao 50 utakmica, postigao je gol i osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.