Folklor i mali fudbal najgledaniji na Pirotskom letu

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folklor i mali fudbal najgledaniji na Pirotskom letu

PIROT - Više od 50.000 ljudi je posetilo manifestacije u okviru Pirotskog kulturnog sportskog leta, a najposećeniji su bili Međunarodni folklorni festival i turnir u malom fudbalu u naselju "Tanasko Rajić".

"Pirotsko leto je uspešno završeno, organizacija je bila dobra, bolja nego ranije, svi programu su realizovani, a čestitke za dobru organizaciju pripadaju Domu kulture koji je radio danonoćno", rekao je na konferenciji za novinare član Opštinskog veća zadužen za oblast van >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << privrede Boban Nikolić.

Tokom dvomesečnog Pirotskog kulturnog leta u kojem su učestvovale sve ustanove kulture u Pirotu, organizacije i pojedinci čiji su programi izabrani sa konkursa Doma kulture, publika je imala prilike da vidi 52 priredbe.

Prema mišljenju direktorke Narodne biblioteke Nadice Kostić, poseban značaj imali su književno veče Vladana Matijevića, treći Festival stripa organizovan u saradnji sa Udruženjem građana "Dogmatika", i promocije knjiga mesnih stvaralaca.

Direktor Muzeja Ponišavlja, Miroslav Zubić je rekao da su radionice organizovane u Muzeju okupile više od stotinu dece, i da su veoma zapažene bile izložbe slika Vladimira Dončeva i Jovice Ilića, kao i izložba nakita porodice Bošković.

Direktor Narodnog pozorišta Gradimir Filipović je izdvojio nastup glumaca Pozorišta u selu Temska sa komedijom "Kome da damo Koviljku," i koncert "Plastikom za muziku".

Direktor Doma kulture Miško Ćirić je rekao da su tokom Pirotskog leta bile organizovane brojne radionice, škole, koncerti, promocije knjiga, izložbe, i besplatni bioskop.

"Imali smo i opersku predstavu 'Orfej i Euridika', koncert 'Gudača Svetog Đorđa', gitariste Uroša Dojčinovića i koncert nacionalnog Ansambla 'Kolo'. Imali smo goste sa tri kontinenta", kazao je Ćirić, i dodao da su Pirotsko leto posetili gosti "sa tri kontinenta".

On je naglasio da je Pirotsko leto obeležio Međunarodni folklorni festival na kome su učestvovali ansambli iz Srbije, Meksika, Portugala, Turske, Slovenije i Bugarske.

"Festival je pratilo oko 12.000 posetilaca. U samoj završnici održani su treći 'Dani Japana' ", kazao je Ćirić i dodao da je letošnja gradska manifestacija koštala oko 4,5 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.