Filipović: Škotska teži protivnik za Srbiju od Norveške

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 12:02

Filipović: Škotska teži protivnik za Srbiju od Norveške

Naša javnost posle meča sa Norveškom misli da je sve završeno, stiče se utisak da je duel sa Škotskom samo formalnost, ali to je potpuno pogrešno. Nama je jasno da nas očekuje veoma, veoma teška i zahtevna utakmica, mnogo teža od one u Oslu, kaže legendarni reprezentativac Zoran Filipović, koji trenutno obavlja posao skauta A reprezentacije u Fudbalskom savezu Srbije.

Najbolji srpski fudbaleri dočekaće 12. novembra Škotsku u finalu baraža za plasman na EURO na stadionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rajko Mitić.

Fenomenalnom igrom i pobedom u Oslu, Orlovi su pokazali da zaslužuju, posle 20 godina posta, učešće u završnici kontinentalnog šampionata, ali ono što je htela Norveška, sada želi i Škotska.

Filipović je među prvima upoznao selekciju koja uskoro dolazi u Beograd.

"Ima i potcenjujućih tonova na adresu rivala, a radi se o selekciji koja se nalazi u velikom rezultatskom usponu, prvoplasiranoj u svojoj grupi Lige nacija, reprezentaciji naoružanoj ogromnim samopouzdanjem", ističe Filipović.

Škotska je eliminisala Izrael na putu do finala baraža.

"Radi se o izuzetno fizički moćnoj selekciji, taktički veoma disciplinovanoj, tehnički ne toliko jakom, ali sve do nadoknađuju fantastičnom borbenošću i trkom u kojoj svi rade jedni za druge. Malo golova postižu, ali ih malo i primaju, imaju niz od sedam vezanih pozitivnih rezultata. Mnogo argumenata ide u prilog činjenici da nas očekuje izuzetno teška utakmica".

Interesantno je da veći deo naše fudbalske javnosti do skora nije ni znao da u škotskoj selekciji nastupaju igrači Liverpula, Mančester junajteda, Aston Vile...

"Ima ih koji s velikim uspehom igraju u Premijer ligi, Robertson zajedno sa Aleksandrom – Arnoldom čini možda i najbolji bekovski par na svetu, Mektomini je standardan u Junajtedu, Mekgi igra za Aston Vilu... Sjajni igrači su i Mekgregor i Kristi iz Seltika. Imaju dobre pojedince, ali i hemiju kao tim. Naravno, imamo mi moćne igrače, ali ponavljam, Škotska zaslužuje respekt, nikako potcenjivački odnos prisutan u delu naše javnosti."

Škotska, kao i Srbija dugo nije bila učesnik prvenstva Evrope.

"Imaju i oni ogroman motiv, ne samo zbog plasmana, već i činjenice da su praktično domaćini prvenstva Evrope. Naši mečevi u grupi igraju se u Glazgovu i Londonu. Ponavljam, mnogo je faktora u igri. Istina je takođe da smo mi domaćini, ali igra se bez publike, tako da tu i nema mnogo prednosti. Očekuje nas, uglavnom, veoma težak meč, teži nego protiv Norveške. Ja sam uveren da je kvalitet na našoj strani i ukoliko ponovimo izdanje protiv Norveške, verujem da ćemo se svi radovati. Ponavljam, ipak, respekt za Škote koji igraju taj fudbal po vertikali, forsiraju za mnoge prevaziđeni ostrvski fudbal, sa dugim loptama, opasnim prekidima. Nisu atraktivni, dosadni su za gledanje, ali na terenu znaju da budu veoma neugodni. Zato moramo da budemo pametni, ali da imamo duh kao u Oslu. Srbija je zaslužila da ide na EURO", zaključio je Filipović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Škoti na skeneru "orlova" - dosadan i prevaziđen fudbal koji daje rezultate!

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2020

Najbolji srpski fudbaleri dočekaće 12. novembra Škotsku u finalu baraža za plasman na EURO na stadionu Rajko Mitić.."Naša javnost posle meča sa Norveškom misli da je sve završeno, stiče se utisak da je duel sa Škotskom samo formalnost, ali to je potpuno pogrešno. Nama je jasno da nas očekuje...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.