Ferguson prihvatio optužbe FA

Izvor: B92, 27.Okt.2009, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson prihvatio optužbe FA

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson prihvatio je optužbe Fudbalske asocijacije (FA) za nedolično ponašanje, jer je kritikovao sudiju Alana Vajlija.

Ferguson je kritikovao Vajlija posle prvenstvenog duela između Junajteda i Sanderelnda (2:2), rekavši da arbitar nije bio dovoljno fizički spreman da sudi taj meč. FA je zbog tih izjava pokrenula disciplinski slučaj protiv škotskog trenera. Ferguson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prihvatio optužbe i sada se očekuje da FA odredi datum saslušanja.

Fergusonova izjava izazvala je burnu reakciju sindikata sudija, koji je pokrenuo kampanju da se 67-godišnji Škot suspenduje.

"Tempo igre je zahtevao sudiju u formi, a on to nije mogao da isprati", rekao je Ferguson posle meča sa Sanderelndom.

Trener 'crvenih đavola' naknadno se izvinio Vajliju, ali nije povukao svoju tvrdnju i dodao da se nada da je otvorio jedno veoma ozbiljno i važno pitanje.

Međutim, Ferguson se u nedelju ponovo sukobio sa sudijama. On je kritikovao sudiju Andrea Merinera, koji je vodio utakmicu između Liverpula i Junajteda. Liverpul je pobedio sa 2:0, a Škot je posle utakmice ocenio da je njegov tim izgubio zbog par odluka i zapitao se da li je arbitar bio dovoljno iskusan da sudi ovakav meč.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.