Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 16:25

Falko: Stanković je doneo evropski fudbal u Zvezdu

Italijan sumirao utiske pred kraj prve polusezone u Beogradu

Aktuelna sezona Crvene zvezde donela je pomak po pitanju brojnih parametara, a još jednu šampionsku godinu u nizu crveno-beli će pokušati da ukrase duplom krunom u poslednjem izazovu pred odlazak na letnju pauzu. Fenomenalna takmičarska godina izabranika Dejana Stankovića nije prošla nezapaženo ni na Apeninskom poluostrvu, a o receptu za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uspeh u razgovoru za Ysportgovorio je Filipo Falko.

"Malo je drugačiji mentalitet od Italije, navikavam se, ali postoje određene poteškoće sa jezikom. Naišao sam na dobru grupu, prihvatili su me dobro i veoma sam srećan. Sve u svemu ide prilično dobro, mada je pandemija korona virusa otežala sve. Falčineli je bio zaražen, bili smo zajedno u sobi u Milanu, a onda sam ga dobio i ja. Srećom, i on i ja smo imali prilično blage simptome. Prvih dana imao sam jaku glavobolju i bol u mišićima, ali je bio veći problem što mi je trebalo oko mesec dana da se vratim u željeno stanje. Vratio sam se i postigao četiri gola na pet utakmica u prvenstvu i Kupu", rekao je Falko.

Period u Beogradu ukrasila je šampionska kruna posle samo pet meseci.

"Iako sam stigao u januaru, to je bila velika satisfakcija, jer ne uspeva svako da osvoji titulu. Sada imamo šansu da osvojimo Kup Srbije 25. maja. Zvezda već 14 godina nije osvojila duplu krunu, pa se nadam da ćemo i to uspeti. U januaru sam dobio priliku da dođem u Crvenu zvezdu i mislio sam da je trenutak da na neko vreme napustim Italiju kako bih stekao iskustvo. Kada sam stigao bilo je jako hladno, negde oko minus šest ili minus sedam stepeni, a od marta uživam u gradu jer je fantastičan. Dobra je klima i ovih dana. Navijači su velika podrška, ali u svakodnevnom životu fudbal doživljavaju mirnije".

Naredni izazov za Italijana su kvalifikacije u Ligi šampiona.

"Plasman u Ligu šampiona bio bi ostvarenje sna. Imamo kvalifikacione utakmice i ulazak u grupnu fazu bi predstavljao neverovatno zadovoljstvo, jer bi nam omogućio da odigramo šest kvalitetnih mečeva. Mister (Dejan Stanković, prim.aut) me je jednom nazvao, objasnio mi je projekat i odmah sam rekao - da. Dijega nisam lično poznavao, samo sam nekoliko puta igrao protiv njega. Jednom smo se čuli i bilo je lakše prilagoditi se. Stanković je sjajan motivator, fenomenalan trener i mislim da je pred njim velika budućnost. Ne znam da li će otići na leto, to su procene koje zavise od njega i kluba. U fudbalu nikad ne reci nikad".

Falko se potom osvrnuo i na eventualni povratak u Italiju.

"Iskreno, ne razmišljam o tome, potpisao sam dugačak ugovor sa Crvenom zvezdom (do juna 2023. godine) i želim da se dokažem ovde u Srbiji. Trenutno ne razmišljam o drugim solucijama. Fudbal doživljavam ovako - ako ne uživam, ne mogu da radim ono što volim, ukoliko sam preokupiran taktikom ne mogu da se izrazim na terenu. Svaki igrač ima svoje karakteristike i mora da bude slobodan da ih pokaže na terenu. Ako trener ne dozvoli nekom od svojih igrača da pokaže najbolje od sebe, on nije sjajan trener. Ovde u Beogradu igramo 4-3-3 ili 4-2-3-1, sa trenerom koji je doneo evropski, pa čak malo i italijanski fudbal. Stanković mi daje slobodu, ali je jasno da u današnjem fudbalu morate da obavite posao u obe faze", rekao je Falko.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.