FSS i HNS: Bez gostujućih navijača u Zagrebu i Beogradu

Izvor: Politika, 14.Feb.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS i HNS: Bez gostujućih navijača u Zagrebu i Beogradu

BEOGRAD – Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Hrvatske (HNS) saopštili su danas da na predstojećim kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije neće biti organizovanog prevoza gostujućih navijača.

Predstavnici FSS i HNS održali su 28. i 29. januara u Zagrebu zajednički sastanak na kojem su razmotrili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i dogovorili sportske i bezbednosne detalje kako bi utakmice protekle u najboljem redu.

„U skladu sa dobijenim preporukama od FIFA i UEFA, nadležnih institucija obe države, zajednički je odlučeno da za naredne dve kvalifikacione utakmice Grupe A izmedu Hrvatske i Srbije ne bude organizovanog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće prevetivno delovanje”, navodi se u saopštenju FSS-a.

Tokom sastanka u Zagrebu potpisan je Sporazum, koji će biti primenjivan za oba predstojeća meča, a odnosi se na gostujuće navijače.

„Domaćin u organizacionom smislu neće izdvajati posebni deo ili celu tribinu za dolazak gostujućih navijača, pa u sistemu prodaje ulaznica neće biti onih namenjenih gostujućim navijačima. Gostujući savezi će na obe utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju, o kojem će biti postignut poseban dogovor”, dodaje se u saopštenju.

Utakmice Hrvatska - Srbija biće odigrana 22. marta na stadionu „Maksimir” u Zagrebu, dok je meč u Beogradu na programu 6. septembra.

Tanjug

objavljeno: 14.02.2013.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

PAO DOGOVOR: Bez gostujućih navijača na Maksimiru i Marakani

Izvor: MozzartSport.com, 14.Feb.2013

  Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Hrvatske saopštili su da na predstojećim kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. između Hrvatske i Srbije neće biti organizovanog prevoza gostujućih navijača. Predstavnici FSS i HNS održali su 28. i 29. januara u Zagrebu zajednički...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.