FKCZ: Nova kampanja protiv Džajića

Izvor: B92, 03.Sep.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FKCZ: Nova kampanja protiv Džajića

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da je u javnosti ponovo pokrenuta kampanja protiv bivšeg predsednika kluba Dragana Džajića.

U saopštenju se kaže da je kampanja pokrenuta sa ciljem da se Džajić unapred proglasi krivim. "Ustav Republike Srbije garantuje da je svaki građanin nevin dok nadležni sud ne presudi drugačije. U slučaju Dragana Džajića ustav se gazi dve godine.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutka kada je protivzakonito slikan sa lisicama na rukama proglašava se lopovom i kriminalcem i unapred osuđuje", navodi se saopštenju Crvene zvezde.

U Zvezdi ističu da je Džajić dao puno srpskom sportu i da protiv njega za dve godine nije podignuta ni optužnica.

"Molimo javnost da pokaže poštovanje prema onome što je Dragan Džajić uradio za Srbiju i da mu omogući da u fer i poštenom postupku, bez pritisaka sa strane i osuđivanja unapred, dokaže svoju nevinost. To je pravo svakog gradjanina Srbije, a pogotovu Dragana Džajića, koji je zadužio ovu zemlju", kaže se u saopštenju.

Takođe, iz kluba je ponovljeno da Džajić nije oštetio Crvenu zvezdu.

„Crvenu zvezdu Dragan Džajić nije oštetio ni za jedan dinar, niti imamo bilo kakvih potraživanja prema njemu. Našem klubu je samo donosio, između ostalog i titule evropskog i svetskog prvaka. Zato ćemo uvek stati iza Dragana Džajića kao i iza svake legende našeg kluba."

Džajić je, sa još dva bivša funkcionera kluba Milošem Marinkovićem i Vladimirom Cvetkovićem, uhapšen 5. februara 2008. godine.

Njih trojica osumnjičeni su da su zloupotrebili službeni položaj prilikom transfera Gorana Drulića u špansku Saragosu 2001. godine.

Istraga je kasnije proširena i na transfera Zorana Njeguša u Atletiko Madrid, Nemanje Vidića u moskovski Spartak, Ivana Dudića u Benfiku i Perice Ognjenovića u Real Madrid.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.