FK Borac obeležio 90 godina postojanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Borac obeležio 90 godina postojanja

Fudbalski klub Borac danas je proslavio 90 godina postojanja, a ovaj čačanski prvoligaš jesenji deo prvenstva Srbije završava na dnu tabele, ali ipak mnogi veruju i nadaju se da će u prolećnom delu ekipa nizati pobede.

Borac je tokom devet decenija postojanja iznedrio brojne uspešne reprezentativce, ali i trenere.

Predrag Kulašević Gagilo i Dušan Radonjić Ćuka i danas se prisećaju brojnih dogodovština >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz vremena kada su kao mladići trčali po fudbalskom terenu kraj Morave.

"Publika je bila na topolama koje su oko stadiona. To je bilo puno, kao i na stadionu. A ljudi ne samo što su sedeli na tribinama, već su bili i do same bele linije terena", kaže Kulašević.

Novim generacijama poručuju: "Za uspeh je potreban sklop svih igrača, da svi žive jednim plućima i da svi žele jednu istu stvar, a u to je uspeh, da budu prvi i idu dalje", kaže Radonjić.

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Grada Čačka i Fudbalskog kluba Borac svečano su otvorili teren sa veštačkom travom, kao i novu sportsko poslovnu zgradu.

"Imao sam tu sreću da ovde odrastem i da više od 13 godina provedem na Borčevom stadionu i znam koliko svima nama ovo znači", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je da je Čačak rasadnik talenata da je podario mnogo fudbalskih zvezda i danas postoji dosta reprezentativaca sa ovog područja.

"Da bi to tako bilo i buduće i da bi intenzivirali razvoj fudbala neophodo je uložiti u infrastrukturu", rekao je Šurbatović.

Svečanoj akademiji prisustvovale su mnoge generacije kluba koji je kroz decenije časnog i dostojanstvenog bitisanja ostavio veliki trag u srpskom fudbalu.

U Domu kulture otvorena je izložba fotografija koje su kroz vreme ispisale bogatu istoriju Fudbalskog kluba Borac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČAČAK SLAVI: Borac napunio 90 godina

Izvor: HotSport.rs, 11.Dec.2016

Borac je tokom devet decenija postojanja iznedrio brojne uspešne reprezentativce, ali i trenere..Fudbalski klub Borac danas je proslavio 90 godina postojanja, a ovaj čačanski prvoligaš jesenji deo prvenstva Srbije završava na dnu tabele, ali ipak mnogi veruju i nadaju se da će u prolećnom delu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.