FIFA ukinula Iraku zabranu prijateljskih mečeva u domovini

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Mar.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA ukinula Iraku zabranu prijateljskih mečeva u domovini

Međunarodna fudbalska federacija ukinula je zabranu igranja prijateljskih mečeva u Iraku i dozvolila utakmice u Bagdadu prvi put od američke invazije 2003, saopštio je za Asošiejted pres irački fudbalski zvaničnik Masud.
(FOTO: Rojters)
FIFA je ovu odluku donela na sastanku u Cirihu, potvrdio je potpredsednik Iračke fudbalske federacije Abdulkalek Masud, koji je dodao da će Irak prvu utakmcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << igrati protiv Sirije u utorak u gradu Arbilu.
Dobili smo preliminarno obaveštenje u kojem se navodi da je FIFA delimično ukinula zabranu odigravanja mečeva – rekao je Masud.
On je naglasio da se nada da će FIFA u budućnosti ukinuti i zabranu igranja zvaničnih utakmica.
FIFA je zabranila Iraku da organizuje međunarodne utakmice posle kvalifikacionog meča za prvenstvo sveta protiv Jordana u septembru 2011, zbog loše organizacije.
Konkretno, meč je odložen deset minuta jer je nestalo električne energije na stadionu, na kojem je bilo mnogo više gledalaca nego što kapacitet od 12.400 mesta dopušta.
Iračka reprezentacija igra sve proijateljske mečeve kod kuće u Kataru, ali je ovog meseca prvi put od invazije trenirala u Bagdadu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.