FIFA kaznila Hrvate sa 50.000 švajcarskih franaka

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Nov.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA kaznila Hrvate sa 50.000 švajcarskih franaka

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Hrvatske (HNS) sa 50.000 švajcarskih franaka zbog incidenata navijača na mečevima sa Belgijom i Škotskom u kvalifikacijama za Mundijal.
(FOTO: AP)
HNS je kažnjen sa 35.000 franaka jer su pojedini navijači na meču sa Belgijom 11. oktobra koristili ustaški pozdrav. Dodatnih 15.000 franaka Hrvati će morati da plate jer su navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << palili baklje u duelu sa Škotskom četiri dana kasnije.
Fudbalski savez Škotske će kao organizator morati da plati 10.000 franaka zbog pomenutog incidenta sa bakljama.
Kaznu je zaradio i Fudbalski savez Grčke, koji će morati da plati 30.000 franaka jer su navijači na utakmici sa Slovačkom koristili fašističke simbole.
Iz istog razloga Fudbalski savez Rumunije dužan je da plati 10.000 franaka zbog ponašanja navijača na meču sa Estonijom.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA NE PRAŠTA: Fudbalski savez Hrvatske kažnjen 50.000 franaka

Izvor: Telegraf.rs, 11.Nov.2013

Svetska fudbalska federacija kaznila je Hrvate zbog incidenata navijača na mečevima sa Belgijom i Škotskom u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu

Nastavak na Telegraf.rs...

FIFA kaznila hrvatski savez

Izvor: Akter, 11.Nov.2013

Svetska fudbalska federacija kaznila je Fudbalski savez Hrvatske (HNS) sa 50.000 švajcarskih franaka zbog incidenata navijača na mečevima sa Belgijom i Škotskom u kvalifikacijama za Mundijal

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.