FIFA gradi muzej fudbala

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA gradi muzej fudbala

Najvažnija sporedna stavr na svetu uskoro će dobiti svoj muzej. FIFA je najavila da će sagraditi muzej fudbala u Cirihu. Ova organizacija spremna je da potroši 180 miliona evra na podzemni kompleks pored svog sedišta u tom švajcarskom gradu.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da planira da potroši 180 miliona evra na izgradnju podzemnog muzeja pored svog sedišta u Cirihu.

"Krajnje je vreme da svetski fudbal dobije okupljalište miliona svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navijača", naveo je u saopštenju predsednik FIFA Sep Blater. U sklopu muzeja biće i "trodimenzionalne animacije, interaktivne igre i trofeji", navodi se u saopštenju.

FIFA je saopštila da je njen izvršni odbor odobrio projekat, mada konačno odobrenje treba da da gradska vlast Ciriha.

Očekuje se da će otvaranje muzeja povećati broj radnih mesta u FIFA sa 380 na 500. FIFA je prošlog meseca u godišnjem izveštaju prijavila da ima nešto više od 900 miliona evra gotovinskih rezervi.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA gradi muzej fudbala u Cirihu

Izvor: Beta, 19.Apr.2012

CIRIH, 19. aprila 2012. (Beta-AP) - Svetska fudbalska federacija objavila je u četvrtak da planira da potroši 180 miliona evra na izgradnju podzemnog muzeja pored svog sedišta u Cirihu..."Krajnje je vreme .

Nastavak na Beta...

FIFA gradi muzej fudbala u Cirihu

Izvor: Sportske.net, 19.Apr.2012

FIFA troši 180 miliona na izgradnju podzemnog muzeja u Cirihu.

Nastavak na Sportske.net...

FIFA gradi muzej fudbala u Cirihu

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2012

CIRIH - Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je danas da planira da potroši 180 miliona evra na izgradnju podzemnog muzeja pored svog sjedišta u Cirihu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.