FIFA: Ponašanje Suareza ne može da se toleriše

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Ponašanje Suareza ne može da se toleriše

Predsednik Disciplinske komisije Svetske fudbalske federacije (FIFA) Klaudio Salser rekao je danas da je ponašanje Urugvajca Luisa Suareza neprihvatljivo na bilo kom takmičenju, a posebno na Mundijalu.
- Takvo ponašanje ne može da se toleriše na bilo kom fudbalskom terenu, a posebno ne na Svetskom prvenstvu kada milioni ljudi gledaju igrače na terenu – naveo je Salser u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << saopštenju na sajtu FIFA.
Suarez je na utakmici protiv Italije na Svetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao protivničkog fudbalera Đorđa Kjelinija, zbog čega je suspendovan iz fudbala na četiri meseca, a za reprezentaciju svoje zemlje neće moći da igra devet mečeva.
- Disciplinska komisija je uzela u obzir sve faktore ovog slučaja, kao i stepen krivice Suaresa u skladu sa odredbama. Odluka stupa na snagu odmah - kazao je Salser.
S obzirom na to da je suspendovan iz svih fudbalskih aktivnosti, Suares neće moći da ulazi na stadione tokom Svetskog prvenstva, a neće moći ni da trenira sa Liverpulom do kraja oktobra.
- Suarez neće moći aktivno da se uključi u fudbal do kraja oktobra – rekla je portparolka FIFA Delija Fišer.
Suarez i Fudbalski savez Urugvaja moći će da se žale na kaznu, ali njegov klub Liverpul neće moći da se uključi u bilo koji pravni spor.
Njegova četvoromesečna suspenzija znači da neće moći da igra u prvih devet kola engleske Premijer lige, kao i prva tri susreta grupne faze Lige šampiona.
On će morati i da plati 100.000 švajcarskih franaka.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Slučaj Suarez'' - Šta kažu u Liverpulu?

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2014

Odluka o kažnjavanju Luisa Suareza zbog ujedanja Đorđa Kjelinija, očekivano, izazvala je dosta reakcija. Iz njegovog kluba Liverpula su poručili da će konačan stav objaviti posle detaljnog razmatranja ,odluke Disciplinske komisije.

Nastavak na Sportske.net...

Bojs: Potpuno opravdana kazna za Suareza

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2014, 13:54

Potpredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Džim Bojs je rekao da je kazna za urugvajskog reprezentativca Luisa Suareza potpuno opravdana. .. Luis Suarez.. .."Mislim da je kazna koju je Suares dobio potpuno opravdana. Nadam se da će konačno naučiti da ovakva vrsta ponašanja ne može da se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.