FIFA: Fudbaleri Srbije u proseku najviše pretrčali na SP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Fudbaleri Srbije u proseku najviše pretrčali na SP

Fudbaleri Srbije u proseku su najviše pretrčali na minulom Mundijalu u Rusiji, 113 kilometara po utakmici, objavljeno je u studiji Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Istovremeno, svetski šampioni Francuzi bili su tek 28. u tom segmentu sa 101 kilometrom po utakmici, s tim da su Francuzi za razliku od Srbije odigrali sedam utakmica.

Francuzi su i kada je posed lopte u pitanju bili tek 19, dok je najbolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Španija, koja je eliminisana u osmini finala.

Povećana je efikasnost golova udarcima iz daljine, u Rusiji je uspešan bio svaki 29, za razlike od Mundijala u Brazilu, kada su za gol bila potrebna 42 pokušaja.

Takođe, napredak je ostvaren u golovima posle kornera, sa 36 na 29, a u nokaut fazi sa 41 na 31.

Na čelu tehničke komisije FIFA koja je sprovela studiju bio je legendarni Brazilac Karlos Alberto Pareira, a u uz njega Holanđanin Marko Van Basten, Nigerijac Emanuel Amunike, Srbin Bora Milutinović, Škot Endi Roksborg i Švajcarac Paskal Cuberbiler.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbaleri Srbije u prosjeku najviše pretrčali na SP

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2018

Fudbaleri Srbije u prosjeku su najviše pretrčali na minulom Mundijalu u Rusiji, 113 kilometara po utakmici, objavljeno je u studiji Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.