FIFA: Doping nije veliki problem u fudbalu

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Avg.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Doping nije veliki problem u fudbalu

Šef Medicinske komisije Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jirži Dvoržak tvrdi da doping u fudbalu ne predstavlja značajan problem.

Uveren sam da u fudbalu nema sistematskog dopinga – rekao je Dvoržak za sajt FIFA.
On je podsetio da se u fudbalu u svetu godisnje uradi oko 30.000 antidoping testova, od čega je pozitivno između 70 i 90 slučajeva.
Većina takvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << slučajeva su pozitivni na marihuanu i kokain, ali ima i onih koji su koristili anaboličke steroide. Radi se ipak, o individualnim slučajevima – rekao je Dvoržak.
FIFA je pokrenila program bioloških profila u februaru, što je slično biološkim pasošima u biciklizmu.
Novi program borbe protiv dopinga isproban je na Kupu konfederacija i biće primenjen i na Mundijalu 2014.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvoržak: Doping nije veliki problem u fudbalu

Izvor: Blic, 02.Avg.2013

Šef Medicinske komisije Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jirži Dvoržak tvrdi da doping u fudbalu ne predstavlja značajan problem..."Uveren sam da u fudbalu nema sistematskog dopinga", rekao je Dvoržak za sajt FIFA...On je podsetio da se u fudbalu u svetu godisnje uradi oko 30.000 antidoping...

Nastavak na Blic...

Dvoržak: Doping nije problem

Izvor: B92, 02.Avg.2013

Šef Medicinske komisije Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jirži Dvoržak tvrdi da doping u fudbalu ne predstavlja značajan problem..."Uveren sam da u fudbalu nema sistematskog dopinga", rekao je Dvoržak za sajt FIFA...On je podsetio da se u fudbalu u svetu godisnje uradi oko 30.000 antidoping...

Nastavak na B92...

Nema sistemskog dopinga u fudbalu

Izvor: Beta, 03.Avg.2013, 16:17

BEOGRAD, 3. avgusta 2013. (Beta) - Šef medicinskog tima Svetske fudbalske federacije (Fifa) Jirži Dvoržak ocenio je u subotu da je uveren da nema sistematskog dopinga u fudbalu i da su pozitivni testovi fudbalera posledica "rekreativn.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.