Izvor: RTS, 21.Sep.2022, 18:29

Evropske selekcije žele kapitenske trake duginih boja na Mundijalu, ne i Srbija i Hrvatska

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, preneli su svetski mediji, uključujući i En-Bi-Si sports.
Svetska fudbalska federacija našla se pod velikim pritiskom nekolicine evropskih federacija koje su zahtevale da njihovi kapiteni nose trake duginih boja na Mundijalu, koja simbolizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << borbu protiv bilo kakve diskriminacije u fudbalu.

"Nošenje ove trake poslaće jasnu poruku svetu", rekao je kapiten Engleske Hari Kejn, a preneli britanski mediji.
Kampanja "Jedna ljubav" protiv diskriminacije u fudbalu počela je u Holandiji, čija reprezentacija igra u grupi sa Katarom, a od 13 evropskih selekcija čak osam želi da nosi traku sa duginim bojama.
To su Francuska, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Vels, Belgija i Danska.
Sa druge strane, u kampanji nisu učestvovale Srbija, Hrvatska, Portugalija i Španija, dok će kapiten Poljske Robert Levandovski oko ruke nositi traku u bojama zastave Ukrajine.
Levandovski će nositi kapitensku traku u bojama UkrajineKapiten fudbalske reprezentacije Poljske Robert Levandovski na Mundijalu u Kataru nosiće kapitensku traku u bojama Ukrajine, preneli su brojni ukrajinski i evropski mediji.

Njemu je traku u Varšavi uručio legendarni ukrajinski fudbaler Andrij Ševčenko.
"Hvala ti, Andrij. Bilo je zadovoljstvo upoznati te. Biće mi čast da nosim ovu kapitensku traku u bojama Ukrajine na Svetskom prvenstvu", napisao je Levandovski na svom Instagram nalogu.
Poljaci su na brojne načine pomogli Ukrajincima od početka ratnih sukoba sa Rusijom, a primera radi, predstavnik Ukrajine u grupnoj fazi Lige šampiona Šahtjor iz Donjecka svoje mečeve kao domaćin igra u Varšavi.
Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se od 20. novembra do 18. decembra, a Poljska će se takmičiti u C grupi sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Argentinom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dušan Tadić NEĆE nositi traku sa duginim bojama u Kataru

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2022

Hari Kejn sa druge strane....Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, preneli su svetski mediji, uključujući i NBC sports...Svetska fudbalska federacija (FIFA) našla se pod velikim pritiskom nekolicine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Posle ukrajinske, Tadić odbio da nosi i traku u duginim bojama

Izvor: B92, 21.Sep.2022

Srpski fudbaler Dušan Tadić neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, prenose svetski mediji...Svetska fudbalska federacija (FIFA) našla se pod velikim pritiskom nekolicine evropskih federacija koje su zahtevale da njihovi kapiteni nose trake duginih...

Nastavak na B92...

Tadić neće nositi traku duginih boja u Kataru

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2022

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.