Eskobarov autogol koji ga je koštao života VIDEO

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 18:12

Eskobarov autogol koji ga je koštao života VIDEO

O tome koliko ozbiljno i fanatično neki mogu da shvate fudbal govori ova priča.

Pre 26 godina, ubijen je kolumbijski fudbaler Andres Eskobar.

Na Mundijalu iste godine u Sjedinjenim Američkim Državama, on je postigao autogol u odlučujućem meču grupne faze, upravo protiv domaćina.

Nakon nesrećno primljenog gola, komentator BBC-a je izgovorio: "Nakon ovakve greške, zaslužuje samo meta".

Nekoliko dana kasnije, čuvena TV kuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se izvinila za neprikladnu izjavu reportera Alana Hansena.

Eskobar je priznao krivicu za poraz, te dodao da život ide dalje.

Selektor Kolumbije ga je savetovao da odloži dolazak u domovinu, međutim, Eskobar mu je prkosio i tog 2. jula 1994. izašao u noćni provod u Medeljin, poznat po jednom od najvećih narko kartela u ovoj južnoameričkoj državi.

Iste večeri su ga ubili, a njegova devojka je potvrdila da su napadači uzvikivali "gol" dok su pucali u nesrećnog reprezentativca.

Četrdeset minuta kasnije je izdahnuo u lokalnoj bolnici, a na sahrani se okupilo više od 100.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Autogol koji je Eskobara koštao života

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2020

O tome koliko ozbiljno i fanatično neki mogu da shvate fudbal govori ova priča. Prije 26 godina, ubijen je kolumbijski fudbaler Andres Eskobar.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.