Erikson selektor Meksika?

Izvor: B92, 26.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erikson selektor Meksika?



Menadžer Mančester Sitija Sven Jeran Erikson prihvatiće ponudu da bude selektor Meksika, prema rečima njegovog agenta Huana Karlosa Padilje. Padilja je izjavio da je Šveđanin već pristao da sa Meksikom sklopi ugovor na dve godine, i da će reprezentaciju predvoditi na Svetskom prvenstvu 2010, kao i da mu je to najbolja opcija, pošto je njegova budućnost na klupi Sitija neizvesna. "Mi znamo šta Fudbalski savez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Meksika traži, i prihvatićemo njihovu ponudu ako nas ponovo pozovu", rekao je Padilja.

"Ukoliko se Meksikanci odluče na poziv, Sven će biti njihov selektor do i na sledećem Svetskom prvenstvu. Nakon toga bismo morali još da pregovaramo, ali za sada planiramo samo dvogodišnji ugovor", dodao je Padilja u razgovoru za meksičke novine "La hornada".

Padilja je takođe odbacio sve navode po kojima bi se Erikson, koji je bio selektor Italije i Portugala, teško adaptirao na život u Centralnoj Americi.

"Erikson govori pet jezika, švedski, nemački, engleski, italijanski i portugalski. Ukoliko spojite portugalski i italijanski i malčice se potrudite, možete i španski da govorite za par meseci, tako da neće biti jezičke prepreke. Sven zna odlično da se adaptira na kulturu u kojoj se nalazi", zaključio je Padilja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.