Erdogan: Slediti primer Engleza

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: "Slediti primer Engleza"

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan predložio je da fudbalski klubovi iz te zemlje narednih pet godina ne učestvuju u evropskim takmičanjima.

Erdogan smatra da je ovo dobar način da se tamošnji klubovi izbore sa nameštanjem utakmica.

Turski premijer rešio je da sledi prmer bivše premijerke Velike Britanije Margaret Tačer.

"Englezi su se na taj način izborili sa problemom huliganizma, a posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet godina su se vratili na evropsku scenu na velika vrata i počeli da osvajaju trofeje. Njihov primer mogli bi da sledimo i mi”, rekao je Erdogan.

Turska je pogođenja skandalima za nameštanje utakmica od kojih je poslednji bio na leto 2011.

U centru skandala bio je istanbulski Fenerbahče, a otkrivene su mahinacije, korupcija i zastrašivanje povezani sa nameštanjem 19. mečeva zbog čega je uhapšeno preko 60 ljudi.

Ipak, ova izjava turskog premijera nije dobila podršku klubova, koji smatraju da bi izostanak iz evropskih takmičenja doveo do krize i pada kvaliteta fudbala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.