Enrike: Moramo biti oprezni

Izvor: B92, 23.Nov.2022, 00:45

Enrike: Moramo biti oprezni

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je da moraju biti oprezni u meču protiv Kostarike

Enerike je istakao da je Špancima cilj kao i drugim selekcijama plasman u finale Svetskog prvenstva.

Fudbaleri Španije igraće u sredu na stadionu Al Tumama protiv Kostarike, u meču prvog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu u Kataru. U okviru iste grupe igraju još Nemačka i Japan (14.00). >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Oni će se boriti, pokušaće da nam zakomplikuju život i moramo da budemo oprezni", rekao je Enrike na konferenciji za novinare.

Enrike je dodao da Kostarika ima nekoliko iskusnih igrača, poput golmana Kejlora Navasa i napadača Džoela Kembela.



"Igrači koji imaju iskustvo na ovom nivou, koji znaju šta znači igrati na Svetskom prvenstvu, sa stručnjakom na klupi (Kolumbijac Luis Fernando Suares)... Što se tiče Navasa, igrao je u najboljim klubovima na svetu. Znamo njegov profil, njegovo liderstvo u selekciji. On je vrhunski igrač"
, istakao je selektor Španije.

Španski selektor je rekao da je veoma dobro imati mlad tim, a da stručni štab pokušava da im olakša posao.



"U okviru stručnog štaba pokušavamo da upravljamo njihovom mladošću ulivanjem iskustva i izvlačenjem onog najboljeg iz svakog igrača
", dodao je Enrike.

Enrike je dodao da vođa svake reprezentacije mora da bude selektor.



"Čak i ako vam je prvi dan kao selektoru, morate da pokažete igračima da ste lider, inače na koga će se osloniti? Na nekoga ko je sumnjiv? Naravno da sam ja vođa selekcije",
rekao je on.

Enrike je rekao i da je cilj selekcije plasman u finale takmičenja u Kataru.

"Naš cilj je da odemo u finale, ako je moguće. Ako možemo da odigramo sedam mečeva, zašto bismo se zadovoljili sa pet? To je naš cilj, ali to je cilj svih prisutnih selekcija. Moramo da imamo veru", istakao je Enrike .

Kapiten Španije Serhio Buskets rekao je da je selekcija vrlo mlada, ali da igrači imaju iskustva igranja na velikim takmičenjima (prošlogodišnje Evropsko prvenstvo).

"Mi ćemo ih podržati da daju sve od sebe... Gavi i Pedri su dva veoma mlada igrača, ali su već dobili mnoge nagrade. U svom uzrastu su pokazali veoma visok nivo. Ako selektor tako odluči, to će biti veoma važno za nas. Imati igrače ovog kvaliteta može da nam pomogne da ostvarimo ciljeve. Nadam se da će ostvariti najbolji učinak", rekao je Buskets.

Utakmica između Španije i Kostarike na programu je u sredu od 17.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Enrike zadovoljan ubedljivom pobedom protiv Kostarike

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2022

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je da je zadovoljan ubedljivom pobedom protiv Kostarike od 7:0 na Svetskom prvenstvu, ali "da te pohvale čine slabim".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.