Englezi već nariču. PL ostaje u pepelu. Evo kako funkcioniše formula 11+5!

Izvor: Sportske.net, 03.Nov.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi već nariču. PL ostaje u pepelu. Evo kako funkcioniše formula 11+5!

Jasno je da oni najveći hoće više novca i istisnuće UEFA, a engleski klubovi su pristali jer i njima odgovara. Nacionalni šampionati, pogotovo onaj najbolji na svetu više neće značiti ništa.

U Engleskoj je vest o tome da vodeći klubovi pregovaraju o osnivanje Superlige razočarala javnost.

"Kraj fudbala kakvog poznajemo", "Ko će gledati PL", "Novi fudbalski poredak", neki su od naslova u jutrošnjim medijima.

Jer, PL će izgubiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na globalnom planu, u stvari sva nacionalna takmičenja bi bila od drugorazrednog značaja, Liga šampiona ne bi postojala, ako se ostvari zamisao koalicije koju predvode Real, Juventus i Bajern.

"Fudbal liks" je objavio ono o čemu se govorkalo, u Juventusu su već nagovestili kroz reči predsednika Anjelija da planiraju da 2021. promene evropski fudbal iz korena.

Ukupno će biti 11 osnivača lige, ako se ostvare namere, oni će biti vlasnici takmičenja, i time jasno oduzeti novac UEFA, sponzori će pohrliti ka ovom takmičenju.

Najveći deoničar biće Real sa 18.77%, Barselona će imati 17.61, Junajted 12.58, Bajern 8.29%.

Uz ova četiri kluba, osnivači su Juventus, PSŽ, Milan, Mančester Siti, Čelsi, Liverpul i Arsenal.

Dakli, ukupno 11, plus pet klubova koji će biti "gosti" u inauguralnoj sezoni.

U pitanju su Atletiko, Borusija Dortmund, Marsej, Inter i Roma.

Ovih 11 osnivača neće moći da ispadnu, tačnije u narednih 20 godina oni se neće menjati, ostatak bi mogao da bude podložan promenama.

PL će izgubiti značaj, a recimo Totenhem i Everton ostaju u "limbu", praktično sa ostalim klubovima, kao i timovi poput Lacija, Liona, Valensije, Šalkea...

Od svetske lige koju su predlagali Amerikanci koji bi uključili i klubove sa velikih kontinenata nema ništa, Evropljani žele da igraju među sobom, a videćemo hoće li ova odluka naterati i druge, recimo klubove iz Škotske, Skandinavije, zemalja Beneluksa da naprave svoje takmičenje, i hoće li ukrupnjavanja biti na Balkanu, sa Grcima, Turcima, Bugarima i Rumunima...
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.