Engleska odustaje od SP 2022.

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Sep.2010, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleska odustaje od SP 2022.

Engleska Fudbalska asocijacija najavila je odustajanje od kandidature za organizaciju šampionata sveta 2022. godine, saopštio je predsednik Organizacionog komiteta Dejvid Din.
On je rekao da će se Englezi povući iz trke za dobijanje domaćinstva planetarne smotre 2022, ukoliko Fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << savez SAD uskoro donese očekivanu odluku o odustajanju od kandidature za organizaciju Mondijala 2018.
Prema pravilima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), dodeljivanje organizacije Mondijala vrši se prema kontinentalnom ključu, a Evropljani se nadaju ća će za osam godina ugostiti najbolje reprezentacije sveta.
- Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini veruje da će organizator šampionata sveta 2018. biti sa našeg kontinenta - istakao je Din.
Osim Engleske i SAD, kandidati za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. godine su Rusija, odnosno zajednički Španija i Portugalija i Holandija i Belgija.
U trci za dobijanje domaćinstva 2022. godine su SAD, Engleska, Katar, Južna Koreja, Japan i Australija.
Čelnici FIFA odlučivaće o domaćinima šampionata 2018. i 2022. godine 2. decembra na sastanku u Cirihu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Englezi odustaju od Mundijala 2022

Izvor: B92, 28.Sep.2010

Engleska Fudbalska asocijacija najavila je odustajanje od kandidature za organizaciju SP 2022, saopštio je predsednik Organizacionog komiteta Dejvid Din...Englezi će se povući iz trke za Mundijal 2022, ukoliko FS SAD-a uskoro donese očekivanu odluku o odustajanju od kandidature za organizaciju Mondijala...

Nastavak na B92...

Englezi sad neće Mondijal 2022.

Izvor: Glas javnosti, 29.Sep.2010, 07:33

LONDON - Engleska Fudbalska asocijacija najavila je odustajanje od kandidature za organizaciju šampionata sveta 2022. godine, saopštio je predsednik Organizacionog komiteta Dejvid Din...On je rekao da će se Englezi povući iz trke za dobijanje domaćinstva planetarne smotre 2022, ukoliko Fudbalski...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.