El klasiko odlučuje o tituli prvaka

Izvor: RTS, 01.Maj.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El klasiko odlučuje o tituli prvaka

Fudbalski navijači u Španiji, ali i širom sveta, u subotu će biti u prilici da gledaju najveću utakmicu na Iberijskom poluostrvu, 158. ligaški "El klasiko" između Reala i Barselone, koji će najverovatnije odlučiti trku za titulu u Primeri.

Gostujući tim, Barselona, trenutno zauzima vodeću poziciju u šampionatu sa četiri boda više od Reala.

Barselona je u sredu nadigrala, ali ne i pobedila Čelsi (0:0) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. Izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pepea Gvardiole prethodno su u prvenstvu remizirali sa Valensijom (2:2).

Real, koji je ispao u osmini finala Lige šampiona, u poslednjem prvenstvenom meču savladao je Sevilju sa 4:2 i potvrdio da se nije predao u trci za titulu.

Mladi napadač ekipe iz Katalonije Bojan Krkić ocenio je da se Barselona nalazi u boljoj poziciji, pošto joj odgovara i nerešen ishod na stadionu Santijago Bernabeu.

"Remi ili pobeda nam odgovaraju, ali se nadam da ćemo trijumfovati sa 2:1. Ipak, kakav god da bude ishod, mi ćemo i posle ovog meča ostati vodeći tim na tabeli", rekao je Krkić.

"Idemo na Bernabeu da pobedimo. Ako je nešto karakteristično za Barselonu ove sezone, to je da na svakom stadionu igramo napadački. Pobeda bi definitivno rešila trku za titulu, a utakmice sa Realom uvek su drugačije od svih ostalih", kazao je Injesta.

Utakmicu sa najvećim rivalom u optimističkom raspoloženju dočekuje i kapiten Reala Raul Gonzales.

"Real je uvek favorit kada igra na Bernabeu. Obe ekipe imaju podjednak kvalitet, ali ćemo na svoj strani imati podršku sa tribina. Moramo da verujemo u sebe, jer je ova utakmica specifična zbog velikog rivaliteta. Pored toga, ona može da odluči o tome ko će biti šampion", izjavio je Raul.

Raul je ocenio da će se, u slučaju poraza ili remija u subotu, njegova ekipa defitivno oprostiti od odbrane titule.

"Ako pobedimo, imaćemo šansu da osvojimo trofej. Sve osim toga će nam otežati posao u završnici prvenstva. Barselona je imala neke poteškoće u poslednjih par utakmica i moramo da pokušamo to da iskoristimo", zaključio je Raul.

Poslednji put Barselona je pobedila u Madridu krajem 2005. godine, a prošle sezone Real je trijumfovao na svom terenu sa 4:1.

U dosadašnjih 157 utakmica, Madriđani su zabeležili 68 pobeda, Barselone je trijumfovala 59 puta, a 30 mečeva završeno je bez pobednika.

Utakmica 34. kola španskog prvenstva Real Madrid - Barselona igra se u subotu od 20 sati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.