Ekološki stadion

Izvor: Domino Magazin, 22.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološki stadion

Prvi stadion na svetu koji se sam snabdeva strujom solarnim ćelijama

Na Tajvanu je nedavno završen prvi fudbalski stadion koji se sasvim snabdeva strujom od solarnih ćelija kojima je prekriven. Dizajnirao ga je Toyo Ito, podseća na zmaja, a ima mesta za 50.000 ljudi. Na njemu su 8.844 solarna panela koji pružaju dovoljno struje za osvetljenje celog stadiona i svih drugih instalacija. Stadion se zvanično otvara na leto 2009. godine. I dobra stvar je da za vreme derbija u Taipei neće nestati struje na tribinama.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Ekološki stadion

Izvor: MySerbia.net, 22.Maj.2009

Prvi stadion na svetu koji se sam snabdeva strujom solarnim ćelijama. Na Tajvanu je nedavno završen prvi fudbalski stadion koji se sasvim snabdeva strujom od solarnih ćelija kojima je prekriven. Dizajnirao ga je Toyo Ito, podseća na zmaja, a ima mesta za 50.000 ljudi. »»

Nastavak na MySerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.