Džeko režirao najlepšu ovosezonsku fudbalsku priču

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 16:24

Džeko režirao najlepšu ovosezonsku fudbalsku priču

Edin Džeko je u četvrtak opet bio heroj Rome, ali ne samo zbog gola kojim je rimski tim nastavio sezonu u Evropi.

Bosanskohercegovački reprezentativac je postigao gol za izjednačenje (1:1) u revanšu četvrtfinala Lige Evrope koji je doveo "vučicu" u narednu fazu takmičenja.

Džeko je izjednačio u 72. minutu, nakon što su gosti poveli preko Brajan Brobija u 49, a potom VA poništio gol Dušana Tadića u 56.

Napadač Rome je gol postigao na asistenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 18-godišnjeg levog beka Rikarda Kalafiorija, koji je posle sjajnog prodora po levoj strani uz malo sreće pronašao Džeka, koji nije propustio zicer.

Upravo je Kalafiori glavni akter ove teme, piše "Index".

Naime, u oktobru 2018. tada 15-godišnji Kalafiori se teško povredio na utakmici juniorske Lige šampiona.

Povreda mu je dovela u pitanje nastavak karijere, a najveću podršku dobio je upravo od Džeka, koji je na sledećem meču postigao het-trik protiv Viktorije Plzenj i posvetio ga mladom kolegi.

Tri godine kasnije Kalafiori je zaigrao u istoj postavi sa Džekom i asistirao mu za plasman Rome u polufinale Lige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.