Dostana leči Zvezdi rane?

Izvor: Glas javnosti, 22.Mar.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dostana leči Zvezdi rane?

Novi trener Crvene zvezde Ratko Dostanić u prvom obraćanju javnosti po stupanju na funkciju najavio je da će "crveno-beli" s njim na čelu osvojiti titulu šampiona Srbije!

Vladimir Petrović Pižon više nije trener Crvene zvezde, a Upravni odbor ekspresno je pronašao zamenu. Fudbalski klub Crvena zvezda jednoglasno je imenovao Ratka Dostanića za Petrovićevog naslednika na mestu trenera, čime se dosadašnji direktor omladinske škole vratio na funkciju šefa stručnog štaba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Adžić: Pozitivno šokiramo fudbalere

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić rekao je da je Petrović odluku o otkazu primio kao pravi zvezdaš. Takođe, Adžić je napomenuo da Pižon nije dobio otkaz zbog poraza od Metalca, već zbog serije loših rezultata i apatije među igračima.

- Sa Pižonom smo se razišli u najboljim odnosima, kako i dolikuje klubu kakav je Crvena zvezda. Petrović je odluku o otkazu primio kao pravi zvezdaš. On nije dobio otkaz zbog poraza u Kragujevcu, već zbog serije slabih rezultata u poslednje vreme, kao i apatije među igračima. Nadam se da će ovo pozitivno šokirati naše fudbalere - rekao je Adžić.

1999-01 Slavoljub Muslin

2001-03 Zoran Filipović

2003-04 Slavoljub Muslin

2004 Ljupko Petrović

2004 Milovan Rajevac

2004-05 Ratko Dostanić

2005-06 Valter Zenga

2006-07 Dušan Bajević

2007 Boško Đurovski

2007 Milorad Kosanović

2007-08 Aleksandar Janković

2008 Zdenek Zeman

2008-09 Čedomir Janevski

2009 Siniša Gogić

2009-10 Vladimir Petrović

Dostanić je "crveno-bele" predvodio u sezoni 2004/2005, ali je morao da napusti klub pošto je ekipa ostala bez trofeja. Zvezda je tada bila druga u prvenstvu, a u finalu Kupa izgubila je od Železnika. Ceh je tada platila i uprava na čelu sa Draganom Džajićem.

Po povratku na "Marakanu" bivši trener mnogobrojnih srpskih klubova izjavio je da je svestan težine posla koji ga očekuje, ali da se ne plaši izazova.

- Uvek stojim i stajaću na usluzi Crvenoj zvezdi. Svestan sam izazova i težine posla, ali se ne plašim i ne bežim od odgovornosti. Mislim da Crvena zvezda može da osvoji šampionsku titulu i verujem da ćemo to i ostvariti - rekao je Dostanić.

Prema Dostanićevom mišljenju njegov prethodnik Vladimir Petrović je dobro radio svoj posao na mestu trenera "crveno-belih", tako da drastičnih promena u ekipi neće biti.

- Moj glavni zadatak je da igrače izvučem iz apatije u koju su upali u poslednje vreme. Drastičnih promena u igračkom kadru, kao i u samom stilu igre neće biti. Mislim da je Pižon dobro radio svoj posao, što se najbolje vidi po tome da je Zvezda i dalje prvoplasirana ekipa na tabeli Jelen Superlige - objasnio je novi trener "crveno-belih".

Dostanić je već u sredu predvoditi "crveno-bele" u meču 20. kola Jelen Superlige protiv Smedereva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.