Dodićevi Orlići nas ekspresno vratili u sumornu realnost (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodićevi ''Orlići'' nas ekspresno vratili u sumornu realnost (video)

Lepe fudbalske vesti u Srbiji očigledno imaju veoma kratak rok trajanja. Juče smo svi bili u euforiji, a već danas nova razočaranja...

Koliko god da smo svi i dalje radosni zbog istorijskog podviga naše U20 reprezentacije na minulom Svetskom prvenstvu, danas smo po ko zna koji put uvereni da je stanje u našem fudbalu daleko od idealnog.

Eto, neko se već potrudio da pokvari sinoćnji sjajni utisak sa dočeka ekipe Veljka Paunovića, FSS se oštro >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << oglasio tim povodom, a večeras smo doživeli novi udarac.

Naša mlada reprezentacija večeras je doživela još jedan poraz na Evropskom prvenstvu u Češkoj i ujedno se oprostila od plasmana u završnicu ovog takmičenja, kao i od plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

U meču poslednjeg, trećeg kola Grupe A, selekcija Mladena Dodića poražena je od Danske rezultatom 2-0 i tako učešće na Evropskom prvenstvu završila na poslednjem mestu u grupi, sa samo jednim osvojenim bodom.

Podsetimo, našem timu je bila neophodna pobeda nad Dancima, uz trijumf Nemačke nad Češkom kako bi se plasirala u polufinale, ali smo se brzo uverili da od toga neće biti ništa.

U uvodnim minutima meča nije delovalo da će epilog biti ovako nepovoljan, jer je naš tim imao inicijativu, a prvu priliku stvorio već posle nepuna dva minuta igre, kada je Čavrić bio u prilici.

I kada se činilo da smo bliži vođstvu, u 21. minutu je usledila brza akcija Danaca po levoj strani i odličan centaršut koji je u gol pretvorio Rasmus Falk Jensen - 1:0.

Golove možete videti OVDE.

Do kraja prvog poluvremena, mogla je Srbija i da izjednači, odlične prilike propustili su Miloš Jojić i Filip Đuričić, ali su i Danci imali još dve šanse za ubedljivije vođstvo, posebno onu iz slobodnog udarca, kada je lopta okrznula stativu.

A onda, sve dileme otklonjene su već na startu drugog poluvremena. Slobodan udarac sa leve strane, centaršut Hojbjerga u naš kazneni prostor, gde je iza trojice naših zbunjenih igrača ostao Viktor Fišer, koji ovaj poklon ne propušta - 2:0 za Dansku, 47. minut.

U narednih petnaestak minuta, jedino je Miloš Jojić još u par navrata pripretio golu rivala, ali je i naš golman Dmitrović u 75. minutu osujetio stopostotnu priliku Tomsenu.

Do kraja, selekcija Danske je rutinski privela posao kraju i kao prvoplasirana iz Grupe A izborila plasman u polufinale.

Za to vreme, Nemačka i domaća Češka su igrale nerešeno, 1-1, pa uz Dance u polufinale idu i ''Panceri'', dok su Česi sa četiri osvojena boda završili na trećem mestu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.