Đukić: Na Olimpijadu u najjačem sastavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić: Na Olimpijadu u najjačem sastavu

BEOGRAD - Selektor fudbalske olimpijske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je danas da je tim koji će predvoditi na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu "najbolji sa kojim u ovom trenutku možemo da se suprotstavimo protivnicima".

"Naš osnovni cilj je da na dostojan način predstavljamo Srbiju na najvećem svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportskom takmičenju", poručio je Đukić na konferenciji za novinare u hotelu "M" povodom početka priprema naše selekcije za Igre u kineskoj prestonici.

Selektor olimpijskog tima je uveren da Srbija ima "dobru ekipu" i da njegovi izbranici na Igrama mogu ostvariti "vredan rezultat".

"Konkurencija u Pekingu biće paklena, a sve ekipe koje su se plasirale na ovo takmičenje imaće najviše moguće ambicije", ocenio je Đukić i dodao da ne želi da stvara nikakav alibi ni sebi, ni igračima uoči početka Igara.

Đukić je napomenuo da će od iskusnijih fudbalera u Pekingu učestvovati samo golman Vladimir Stojković, koji je ujedno i kapiten državnog tima.

"Stariji fudbaleri bi nam puno značili jer bi unelli veliku dozu sigurnosti i stabilnosti u ekipu. Svesno nisam pozvao nikog od njih, sem Stojkovića, pošto bi u tom slučaju imali probleme sa njihovim klubovima koji nisu dužni da ih puste", izjavio je selektor Srbije.

Pored povređenog Miralema Sulejmanija, za koga je danas medicinska komisija Fudbalskog saveza Srbije potvrdila da neće mocći da igra na turniru u Pekingu, na početku priprema nije bilo Filipa Đorđevića, Stefana Babovića i Đorđa Rakića koji će se državnom timu priključiti na popodnevnom treningu u Sportskom centru "Partizan-Teleoptik" u Zemunu, kao i Duška Tošića i Gojka Kačara koji nisu dobili dozvole da napuste svoje klubove.

Golman Stojković je poručio da niko ne treba da širi "preterani optimizam" uoči nastupa u Pekingu i dodao da će njegovi saigrači i on ići "korak po korak" ka cilju.

"Siguran sam da će svako od nas pružiti maksimum jer je motiv ogroman, a ostaje nam samo da vidimo da li će to biti dovoljno za ostvarenje dobrog rezultata", istakao je Stojković.

Naša olimpijska reprezentacija put Čangčuna, odnosno baze gde će biti smeštena do početka Igara, kreće u subotu 26. jula iz Beograda.

Srpskim fudbalskim olimpijcima, koji će prvi od naših predstavnika započeti nadmetanja u Pekingu i to utakmicom protiv Australije 7. avgusta u Šangaju, sreću je poželela i šef misije srpke delegacije na takmičenju u Kinu Snežana Lakićević-Stojačić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.