Direktor Hajduka traži pomoć

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Okt.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Hajduka traži pomoć

Direktor kulskog Hajduka Aleksandar Vlaškalić apelovao je danas na Ministarstvo unutrašnjih poslova, Fudbalski savez Srbije, Zajednicu superligaša i upravu Crvene zvezde da mu pomognu da obezbedi susret ta dva kluba u 10. kolu Super lige.
Vlaškalić je pozvao policiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da ne dozvoli navijačima bez ulaznica da uđu na stadion u Kuli, što se, kako tvrdi, redovno dešava već godinama na utakmicama između Hajduka i Zvezde.
Direktor Hajduka je zabrinutost obrazložio problemima sa prethodnog susreta dva tima u Kuli, aprila ove godine, kada su navijači Zvezde na stadion ušli 20 minuta pre početka, takođe bez kupljenih ulaznica.
-Problem je i sa organima javnog reda i mira koji nam godinama pričaju da ne mogu da održavaju red i mir izvan stadiona, već im je lakše da to rade na njemu, pa navijači konstantno na tribine dolaze bez ulaznica- istakao je direktor Hajduka.
Vlaškalić je naglasio i da je Zvezda tada, dva sata pre utakmice, na sastanku s predstavnicima Zajednice superligaša i MUP-a obećala da će platiti karte za 1.200 navijača koji su na stadion ušli bez ulaznica.
Komesar za bezbednost Zajednice Steva Radosavljević obećao je ta će ta organizacija učiniti to ako se Zvezda ogluši o obećanje. To piše i u izveštaju delegata Branka Baglave, koji je potpisao i zvanični predstavnik Zvezde Goran Negić, što je novinarima i pismeno predstavljeno.
Hajduk je, međutim, ostao bez novca, a kasnije je zbog loše organizacije utakmice platio i kaznu Zajednici superligaša od 200.000 dinara. Klub je pokrenuo klub zahtev za disciplinski postupak protiv Zvezde, ali on još nije okončan, i Negića, a taj proces nije ni počeo.
-Crvena zvezda nas je prošle godine izigrala... Posle meča više puta su nas obavestili da to i neće učiniti, jer nisu oni organizovali dolazak navijača. Danas im nudimo da kupe i svih 4.000 ulaznica koje se štampaju za nedeljni meč i da oni garantuju za ponašanje svojih navijača- kazao je Vlaškalić.
-Pod uslovom da namire dug iz prošle sezone- dodao je, ipak, direktor Hajduka.
Odbije li Zvezda taj predlog, navijači će ulaznice, po ceni od 1.000 dinara za tribine i 5.000 za ložu, moći da kupe u slobodnoj prodaji na blagajnama stadiona u Kuli. Sve do nedelje u 10 sati. Utakmica počinje u 13 časova.
Vlaškalić je kazao i da je Zvezda obmanula javnost da prošle sezone nije dobila ulaznice za lože stadiona u Kuli, pa je predsednik tima iz Beograda Vladan Lukić sedeo na tribina sa najvatrenijim navijačima. Direktor Hajduka tvrdi da je Zvezdi ponuđeno 20 karata za ložu, ali da je Negić odbio da ih preuzme.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojković kažnjen sa 120.000 dinara

Izvor: Blic, 27.Okt.2010

Zamenik disciplinskog sudije Zajednice klubova Super lige Nenad Vuković kaznio je golmana Partizana Vladimira Stojkovića sa 120.000 dinara zbog nesportskog ponašanja na derbiju protiv Crvene zvezde...Stojković je posle utakmice navijačima crno-belih pokazao majicu sa natpisom "izvinite zbog moje...

Nastavak na Blic...

Direktor Hajduka brine zbog duela sa Crvenom zvezdom

Izvor: Blic, 27.Okt.2010

Direktor kulskog Hajduka Aleksandar Vlaškalić apelovao je danas na Ministarstvo unutrašnjih poslova, Fudbalski savez Srbije, Zajednicu superligaša i upravu Crvene zvezde da mu pomognu da obezbedi susret ta dva kluba u 10. kolu Superlige. Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić na tribini stadiona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.