Diplomata želi na čelo FIFA

Izvor: B92, 23.Okt.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomata želi na čelo FIFA

Bivši francuski diplomata Žerom Šampanj podneo je kandidaturu za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), prenela je agencija AP.

Šampanj je vodio kampanju uoči prethodnih izbora u maju ove godine, ali nije mogao da se kandiduje jer nije imao dovoljnu podršku najmanje pet članica FIFA.

"Poslao pismo za prijavu i osam nominacija u FIFA. To je uzbudljiva misija", rekao je Šampanj koji na prethodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborima u maju nije uspeo da dobije podršku pet saveza, pa mu nije prošla nominacija.

"Sada je drugačija situacija zbog svega što se dogodilo krajem maja. Glasači žele nekoga ko zna kako funkcioniše FIFA. To je jedinstvena prilika da se FIFA oporavi i nastavi da radi ono što je radila u prethodnih 111 godina", rekao je Šampanj.

Šampanj je svim članicama Fife poslao svoj program od sedam strana, koji uključuje planove za modernizaciju te organizacije, borbu protiv nejednakosti, uključivanje većeg broja žena u svetskim fudbalskim organizacijama i probni period za uvođenje video snimaka kako bi se pomoglo sudijama na utakmicama.

Francuski doplomata je naveo da je za svoju kandidaturu u maju potrošio nešto manje od 50.000 evra svog novca i da još nema finansijera.

Pre Šampanja, zvaničnu kandidaturu podneli su predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, jordanski princ Ali bin Al Husein i nekadašnjii fudbaler Trnidada i Tobaga Dejvid Nakid.

Među njima, Platiniju su znatno umanjene šanse, s obzirom da ga je Etički komitet FIFA prošle nedelje suspendovao na 90 dana, dok traje istraga u vezi sumnjivih dva milliona švajcarskih franaka koliko mu je 2011. isplatio predsednik FIFA Sep Blater, koji je takodje suspendovan.

Izbori za predsednika FIFA biće održani 26. februara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šampanj najavio kandidaturu za predsednika Fife

Izvor: Akter, 23.Okt.2015

Bivši funkcioner Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Žerom Šampanj najavio je danas da će se kandidovati za predsednika te organizacije.."Sinoć sam poslao pismo za prijavu i osam nominacija u Fifu. To je uzbudljiva misija", rekao je Šampanj za agenciju Asošiejted pres...Šampanj je svim članicama...

Nastavak na Akter...

Žerom Šampanj u trci za predsednika FIFA

Izvor: RTS, 23.Okt.2015

Bivši francuski diplomata Žerom Šampanj podneo je kandidaturu za predsednika Međunarodne fudbalske federacije. Šampanj je vodio kampanju uoči prethodnih izbora u maju ove godine, ali nije mogao da se kandiduje jer nije imao dovoljnu podršku najmanje pet članica FIFA. Izbori za predsednika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.