Dinamu vraćeni oduzeti bodovi

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamu vraćeni oduzeti bodovi

Disciplinska komisjja Evropske fudbalske unije (UEFA) delimično je usvojila žalbu zagrebačkog Dinama i šampionu Hrvatske vratila tri oduzeta boda u Ligi Evrope.

Dinamo će morati da plati kaznu od 75.000 evra, a biće isključen iz evrokupa u kojem učestvuje ukoliko njegovi navijači u naredne tri godine naprave bilo kakav incident.

Sa tri vraćena boda, Dinamo je treći u A grupi Lige Evrope i dva kola pre kraja takmičenja ima pet bodova manje od vodećih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ajaksa i Anderlehta. Na taj način je zadržao minimalne teoretske šanse da se plasira u drugu fazu takmičenja.

UEFA je Dinamu oduzela bodove zbog nereda koje su njegovi navijači napravili pre, za vreme i posle utakmice protiv Temišvara, a "modri" su tada bili kažnjeni i sa dve utakmice igranja bez prisustva publike. Tu kaznu Disciplinska komisija UEFA nije ukinula.

Dinamo je protiv Ajaksa već igrao pred prazbin tribinama, a bez navijače će odigrati i utakmicu poslednjeg kola Lige Evrope protiv Temišvara 17. decembra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.