Dinamo vratio rekordera kluba po broju trofeja

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 00:45

Dinamo vratio rekordera kluba po broju trofeja

Fudbalski reprezentativac Severne Makedonije Arijan Ademi novi je igrač Dinama, preneo je zagrebački klub.

"Povratak u Dinamo nikad nije bio upitan. Nisam očekivao da će se dogoditi tako brzo, ali stvari su se tako posložile. Sve vreme sam iz Kine pratio svaku utakmicu, svaku vest vezanu za svoj voljeni klub, tako da sam presrećan ovim epilogom", rekao je Ademi, a prenela HINA.

Ademi u Dinamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stiže iz Pekinga kao slobodan igrač.

"Zasluge za povratak idu i svlačionici Dinama sa kojom sam sve vreme bio u kontaktu, ali i treneru Jakiroviću, koji je insistirao na mom dolasku i lično se snažno involvirao u celom postupku", dodao je on.

Ademi će biti od velike pomoći klubu u domaćim okvirima, a u Ligi konferencija neće moći da nastupi jer je rok za prijave igrača u tom takmičenju istekao.

"Mogu samo reći da sam izrazito srećan što sam ponovno u svom klubu, na omiljenom stadionu, a navijačima dajem obećanje kako ću nastaviti onde gde sam i stao pre nekoliko meseci", rekao je Ademi.

Ademi je najtrofejniji igrač u istoriji Dinama sa 22 trofeja od čega 12 naslova prvaka Hrvatske, šest Kupova i četiri Superkupa. Isto tako, Ademi je drugi na večnoj lestvici po broju nastupa. Prvi je Dražen Ladić sa 468 nastupa, dok ih Ademi trenutno ima 373.

Ademi je karijeru počeo u rodnom Šibeniku gde je igrao od 2007. do 2010. godine. Tada je prešao u Dinamo za koji je igrao sve vreme osim kratke pozajmice u Lokomotivi tokom 2011. i 2012. godine.

Na kraju prošle sezone oprostio se od Dinama i prešao u kineski Peking gde se kratko zadržao. Igrao je za brojne uzraste hrvatskih reprezentacija, a upisao je i tri nastupa za seniorsku ekipu. Od 2014. godine igra za Severnu Makedoniju za koju je upisao 28 nastupa uz četiri pogotka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.