Didi osvojio i Čačak

Izvor: Aleksinac.net, 21.Jun.2021, 10:17

Didi osvojio i Čačak

Dimitrije Didi Marković, mladi fudbalski golman iz Aleksinca ne prestaje da ređa uspehe. Nakon osvojenog golmanskog turnira "GO A1 Keeper" održanog u Paraćinu 5 juna, Dimitrije je uzeo učešće i na turniru u Čačku i ponovo osvojio prvo mesto.

Turnir u Čačku pod nazivom "Budi No. 1"  održava se dugi niz godina i smatra se za najveću smotru golmana na Balkanu. Cilj turnira je da se učesnici druže, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << razmenju iskustva, maksimalno uživaju i na kraju pobedi najbolji!

U svojoj kategoriji, u konkurenciji dvadeset talentovanih golmana iz zemalja u regionu, nakon prvog mesta u svojoj grupi, Dimitrije je u eliminacijskim borbama do finala došao bez primljenog gola. U finalu je takođe savladao kolegu iz Jagodine rezultatom  3 - 0.

Ove vrste golmanskog takmičenja se sastoje u golmanskom duelu koje traje 3 minuta, bez pauze za odmor i samim tim predstavlja vrlo zahtevnu disciplinu.

Sam teren je podeljen na pola, a u igri se nalazi više lopti. Cilj je nadmudriti protivnika i dati mu gol bilo rukom ili nogom. U isto vreme jednako je važno odbraniti sopstvenu mrežu od protivničkih udarca, prikupiti bodove i dobiti trku sa vremenom.

Dimitrije "Didi" Marković je inače učenik petog razreda OŠ "Ljupče Nikolić". Svoje prve golmanske odbrane počeo je u školi fudbala "Vukovi" iz Aleksinca, a nakon četvorogodišnjeg perioda, pre dve godine preselio se u čuvenu školu fudbala "Filip Filipović" iz Niša.

Svoje sledeće učešće "Didi" najavljuje na golmanskom dvoboju u Kragujevcu krajem ovog meseca. Ukoliko se i tamo okiti trofejom po rečima trenera i organizatora ovih manifestacija, biće jedan od retkih učesnika u istoriji turnira koji će ujediniti sva tri trofeja.

Po rečima njegovih trenera pored svih golmanskih vrlina, "Didi" poseduje i stahovit šut levom nogom koji mu i donosi prevagu na ovakvim golmanskim nadmetanjima. Nadamo se da ga i ovoga puta neće izneveriti.

Srećno Didi!

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.