Dete Stare dame napušta Torino

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dete "Stare dame" napušta Torino

Italijanski fudbalski reprezentativac Klaudio Markizio sporazumno je raskinuo ugovor sa Juventusom i napustio ga posle 25 godina.

Tridesetdvogodišnji vezista dobio je dozvolu matičnog kluba za odlazak kako bi dobio veću minutažu u drugoj sredini.

- Prošlo je 25 godina od kada je Markizio prvi put obukao crno-beli dres. Imao je samo sedam godina, s ludom željom i glavom punom snova, da igra za svoj rodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << klub - objavio je šampion Italije.

Markizio je, izuzev jedne sezone na pozajmici u Empoliju, celu karijeru proveo je u Juventusu, za prvi tim je debitovao avgusta 2006. u Kupu Italije i ukupno odigrao 389 utakmica i dao 37 golova.

U tom periodu  osvojio je sedam titula Serije A, tri Superkupa Italije, četiri Kupa Italije i dva puta je igrao finale Lige šampiona

Za reprezentaciju Italije ima 55 nastupa i pet pogodaka.

Pre njega "bjankonere" ovog leta je napustila još jedna legenda i ikona kluba Ðanluiđi Bufon odlaskom u Pari Sen Žermen.

"Ne mogu da prestanem da gledam ovu fotografiju i ove pruge na kojima sam napisao svoj život kao čovjeka i fudbalera. Obožavam ovaj dres do tačke da sam, uprkos svemu, uveren da je dobro tima prvo. Uvek.", napisao je Markizio na svom Tviter profilu.

Non riesco a smettere di guardare questa fotografia e queste strisce su cui ho scritto la mia vita di uomo e di calciatore.

Amo questa maglia al punto che, nonostante tutto, sono convinto che il bene della squadra venga prima. Sempre. pic.twitter.com/AoNuiiZ2cS— Claudio Marchisio (@ClaMarchisio8) August 17, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.