Der Klasiker: Ima li Borusija oružje za odbranu od Levandovskog?

Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Der Klasiker: Ima li Borusija oružje za odbranu od Levandovskog?

Bajern i furioznim korakom juri ka četvrtoj uzastopnoj tituli, a na tom putu bi lako mogli da pregaze i Milionere

Da se ova utakmica igrala pre dve sedmice sigurno bi ponela epitet „derbija nad derbijima“. Ovako, sa dva uzastopna bundesligaška kiksa, četiri boda manje i formom koja je u padu, Dortmund bi mogao već posle 109. Der klasikera (17.30, Eurosport 2) da otpadne iz šampionske trke. Biće ovo duel dva neporažena tima ove sezone, meč za fudbalske sladokusce. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Bajern izgleda razgoropađeno, prošlog vikenda je zabeležio sedmu uzastopnu pobedu što je najbolji start nekog tima u Bundesligi, a raspucani Robert Levandovski (vodeći strelac šampionata sa deset golova) mogao bi protiv tima u kojem se proslavio da postavi nove rekorde.

Sve kvote za utakmicu Bajern - Borusija Dortmund

Nije samo Poljakova forma skočila, svi fudbaleri Pepa Gvardiole igraju maestralno, a izostanci povređenih Riberija i Robena ne osećaju otkako su se rastrčale novajlije Daglas Kosta i Koman Kingsli. Bajern je u fenomenalnoj seriji ove sezone sa 10 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a kako efikasno igra, deluje da i ove sezone neće imati konkurenciju, barem u Bundesligi.

Dortmund je odlično počeo prvenstvo, jedno vreme bio ispred Bavaraca po broju postignutih golova, ali je mašinerija Tomasa Tuhela zaribala u poslednja dva kola protiv Hofenhajma (1:1) i Darmštata (2:2), pa sada već zaostaje četiri boda za liderom. Nema sumnje da bi poraz na Alijanc areni uništio njihove šampionske ambicije, a da im se to ne bi desilo, potrebno je da osim sjajnog Pjera Emerika Obamejanga (strelca devet bundesligaških golova ove sezone) proradi i uspavani Marko Rojs. Ako Nemac počne da igra kako zna, biće svašta u Minhhnu.

U poslednjih pet međusobnih duela ovih rivala čak četiri puta su dolazila 0-2 gola, a Bajern je slavio na dva od prethodna tri meča (uz jedan remi). Opet, s obzirom na napadački arsenal na obe strane i činjenice da se sastaju dva najekifasnija bundesligaša, igra na golove mogla bi da vam se isplati ovoga puta.

PREDLOZZI ZA KLAĐENJE

PK 1-1       2,25

TGG GG3+         1,77

KMB 1&4+        2,85


POSLEDNJIH PET

BAJERN

Olimpijakos (g)  3:0

Darmštat (g)        3:0

Volfzburg (d)     5:1

Majnc (g)   3:0

Dinamo Z. (d)     5:0

DORTMUND

Krasnodar (d)     2:1

Leverkuzen (d)   3:0

Hofenhajm (g)    1:1

Darmštat (d)        2:2

PAOK (g) 1:1

TRENUTNI PLASMAN

1. Bajern    7       7       0       0       +20   21

2. Dortmund       7       5       2       0       +15   17

MEĐUSOBNI SKOR

109   50     31     28     198:137

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.