Del Pjero se oprostio od Ronalda

Izvor: B92, 17.Feb.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Pjero se oprostio od Ronalda

Legendarni fudbaler Juventusa i reprezentacije Italije Alesandr Del Pjero pismom se oprostio se od Ronalda koji je objavio da završava profesionalnu karijeru.

Del Pjero je na svom sajtu istakao da su nekoliko sezona u italiji obeležili njihovi dueli, ali da su na kraju meča "jurilI" jedan drugog da zamene dresove.

"Desetka" Juventusa konstatuje da su česte povrede Ronalda "donosile odluke" umesto njega, ali i da igrač kao što je Ronaldo pripada svima.

"Oduvek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam verovao da se veličina igrača meri veličinom njegovog protivnika i sjajnih duela koje čak i fudbal kao kolektivni sport može da pruži. Ronaldove godine u Italiji, pogotovo dok je igrao za Inter, su obeležili naši dueli. Del Pjero protiv Ronalda, Juve protiv Intera, a na kraju svake utakmice smo jurili jedan drugog kako bi zamenili dresove. Ronaldo je bio jedan od fudbalera koje sam najviše poštovao".

"Njegovo povlačenje me je pogodilo, mada moram priznati da nisam bio iznenađen. Nažalost, mnoge povrede su u poslednjim godinama karijere donosle odluke umesto njega. Kao i sa Markom Van Bastenom, povrede su uticale da zaljubljenici u fudbal (uključujući i mene) ne vide sve što su mogla da pruže ova dva „monstruma" na terenu. Ipak, Ronaldo će zauvek ostati u istoriji fudbala i u očima ljudi koji vole ovaj sport, bez obzira na boju dresa, navijačko opredeljenje i zastavu."


"Igrači kao što je Ronaldo pripadaju svima. Bilo je dirljivo čuti ga kako tokom objave povlačenja kroz suze ističe da se oseća kao da je umro, jer fudbaler Ronaldo više neće biti tamo, na terenu. Ali, na njegovu sreću sada počinje novi život. Hvala za ono što si uradio na terenu i zato što si bio veliki protivnik, Fenomenu", napisao je Alesandro Del Pjero na svom zvaničnom sajtu.

Del Pjero je do sada u dresu Juventusa nastupao na neverovatnih 666 utakmica, postigao je 280 golova i osvojio 17 trofeja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.