Deki 5 na kontinentu 5: Australijo, vidimo se

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2018, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Deki 5" na "kontinentu 5": Australijo, vidimo se

Fudbalski kamp Dejana Stankovića, koji je minulog leta bio vrhunski organizovan na Zlatiboru, u januaru okuplja decu i u Melburnu, Brizbejnu i Sidneju.

Talas sa društvenih mreža polako se preneo na medije, ali i u fudbalske priče u Srbiji - Dejan Stanković  u Australiji. Ne, nije reč o selidbi porodice Stanković. Milano ostaje baza, samo se proslavljeni srpski fudbaler sprema za dug put do "petog kontinenta".

Januar je rezervisan za premijerno gostovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << fudbalskog kampa "Deki 5", kojim rukovodi nekadašnji as Crvene zvezde, Lacija, Intera i dugogodišnja "desetka" reprezentacije Srbije.

- Istina je, idemo u Australiju - potvrđuje Stanković. - Čak sam malo i zatečen razvojem događaja oko fudbalskog kampa koji sam pokrenuo, ali priznajem da mi sve to prija. Posle sjajno organizovane prve godine u Srbiji, tokom avgusta meseca, dobar glas čuo se do - Australije.

Ko je čovek za vezu?

- Linije je povezao Miloš Ninković, koga izuzetno poštujem u igračkom i ljudskom smislu. Na Ninetov predlog reagovao sam, što bismo mi fudbaleri rekli, "na prvu". Ubeđen sam da će i ta epizoda biti interesantna za sve učesnike - kaže Deki.

"Vesti" medijski partner

Stanković i "Vesti" se druže od početka njegove igračke karijere, dugogišnju saradnju uvek je krasilo međusobno poštovanje. Naš list je uz Dekija i od prvih dana rada njegovog kampa. Podrazumeva se da ćemo biti uz njega i na licu mesta - u Australiji.

I, to ne samo kao izveštači... "Vesti" i fudbalski kamp "Deki 5" idu korak dalje - u medijsko partnerstvo.


Posle burne igračke karijere, čak 25 osvojenih trofeja, uključujući i Ligu šampiona, prosto je neverovatno kolike su njegova energija i posvećenost fudbalskom kampu.

- Počelo je spontano, prošle zime. Ideja da se organizuje kamp u Srbiji me je brzo osvojila i sa saradnicima sam ušao u tu divnu avanturu. Objektivno, malo se možda kasnilo sa pokretanjem zahtevne organizacije, ali sve se završilo gotovo trijumfalno na Zlatiboru. Bilo je istinsko uživanje gledati klince i klinceze u svakom trenutku programa na Kampu. Teško mi je i da opišem koliko mi je prijala ta razmena energije i emocija sa decom. Zna se da kod najmlađih nema skrivenih misli, oni ti sve kažu i pokažu direktno u lice. A, to je u mom slučaju bilo svojevrsno podmlađivanje. Osetio sam se punim energije, baš kao što su i oni radili na Kampu.

I, naravno, Novak

Posebnu draž boravku Dejana Stankovića i njegovog dečjeg kampa u Australiji daje okolnost da će u isto vreme biti na programu i prvi teniski grend slem u sezoni - Otvoreno prvenstvo Australije.

- Jedan sam od miliona Srba koji se divi svemu što je svih ovih godina radio i što radi Novak Đoković. Imao sam privilegiju da se upoznamo, da se nekoliko puta družimo i svim srcem sam uz njega. Najavio sam mu moj dolazak u Australiju i nadam se da će biti mogućnosti i da se vidimo i proslavimo još jedan njegov trofej - uz osmeh priželjkuje Deki.

Kako će izgledati australijska epizoda kampa "Deki 5"?

- Plan je da se u drugoj polovini januara posete tri velika grada. Startujemo 16. januara i prvi je na redu Melburn, posle njega Brizbejn i na kraju se selimo u Sidnej. Predvideli smo kampove u pomenutim gradovima, po posebno napravljenom programu po kojem se radilo i na Zlatiboru, u našoj prvoj sezoni. Inače, gotovo neverovatno mi je zvučalo da su se za prvu sezonu Kampa u Srbiji prijavila i deca iz Australije. Ta vest posebno me je privukla i obradovala. I eto, slučaj je hteo da se ponovo vidim sa decom koja žive tako daleko od otadžbine. O detaljima rada i programa neću mnogo da pričam, sve će se videti na licu mesta.

Posle sedam i po godina biće to Dekijev povratak u Australiju.

- Tako je, gostovao sam u Melburnu sa reprezentacijom, u leto 2011. godine. Igrali smo prijateljsku utakmicu. Na tribinama je bilo baš mnogo naših navijača. Pamtim njihovu vatrenu podršku na stadionu, naravno i doček, srpsko kolo na aerodromu...

Organizatori kampa "Deki 5" u Australiji zainteresovane dečake i devojčice uzrasta od devet do 15 godina pozivaju da sve potrebne informacije pronađu na zvaničnom sajtu www.deki5.com.

Deki za kraj poručuje: Australijo, vidimo se!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.