Savićević zabranio novinaru Dana da prati meč sa Engleskom

Izvor: Blic, 07.Okt.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savićević zabranio novinaru "Dana" da prati meč sa Engleskom

Dnevni list Dan saopštio je da su čelnici Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) odbili da novinaru tog dnevnog lista izdaju akreditaciju za praćenje fudbalske utakmice Crna Gora - Engleska i ocenio da je reč o "diskriminaciji" i "ugrožavanju prava na rad".

Pismom predsedniku Crne Gore, skupštine i vlade, Svetskom udruženju sportskih novinara (AIPS), nevladinim organizacijama i stranim misijama u Crnoj Gori, dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dan traži pomoć da se novinari tog dnevnog lista izjednače sa ostalim novinarima i građanima u zemlji.

U pismu se navodi da je akreditaciju za praćenje fudbalskog meča odbio da izda predsednik FSCG Dejan Savićević i podseća da je prvi čovek fudbalskog saveza takav odnos prema podgoričkoj novini imao I ranije, dok ga 2009. godine Svetsko udruženje novinara (AIPS) nije upoznalo sa demokratskim pravilima.

"Međutim, predsednik Savićević se staroj praksi biranja izveštača sa utakmice nacionalne selekcije vratio uoči utakmice", ocenjuje list.

Neizdavanjem akreditacije Savićević, odnosno Fudbalski savez je ugrozio jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na rad, navodi se u reagovanju Dana.

Dnevni list od državnih adresa, stranih misija, i međunarodnih novinarskih udruženja trazi da u skladu sa ingerencijama i mogućnostima pomognu podgoričkoj novini i spreče diskriminaciju njenih novinara.

Iz Fudbalskog saveza Crne Gore ranije je saopšteno da je za praćenje kvalifikacione utakmice Crna Gora - Engleska akreditovano 175 novinara

što je rekord po broju izveštača sa nekog sportskog događaja u Crnoj Gori.

Navodi se i da je zahtev za akreditaciju poslalo 200 novinara, ali da je zbog malih kapaciteta odbijeno njih 25.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savićević određivao ko ulazi na stadion, novinar “Dan-a” odbijen

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Okt.2011

Dnevni list Dan saopštio je da su čelnici FS Crne Gore odbili da novinaru tog dnevnog lista izdaju akreditaciju za praćenje utakmice Crna Gora - Engleska. U saopštenju piše da je reč o diskriminaciji i ugrožavanju prava na rad.. . Pismom predsedniku Crne Gore, skupštine i vlade, Svetskom udruženju...

Nastavak na Sportski Žurnal...

SAVIĆEVIĆ USKRATIO AKREDITACIJU NOVINARU DANA!

Izvor: Kurir, 07.Okt.2011

Predsednik FSCG je takav odnos imao i ranije, dok ga 2009. godine Svetsko udruženje novinara nije upoznalo sa demokratskim pravilima, saopštio Dan..PODGORICA - Podgorički Dnevni list Dan saopštio je da su čelnici Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) odbili da novinaru tog dnevnog lista izdaju akreditaciju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.