Danci zabranili ulaz u dresovima Srbije zbog huligana

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danci zabranili ulaz u dresovima Srbije zbog huligana

Fudbalski savez Danske započeo je prodaju ulaznica za kvalifikacionu utakmicu Danska - Srbija, koja se 13. juna igra u Kopenhagenu, ali navijači "orlova" neće moći da dođu do ulaznica, niti da uđu na stadion.

Na stranici za online prodaju ulaznica jasno stoji veliko upozorenje ispisano crvenim slovima, da je navijačima Srbije zabranjena kupovina ulaznica. U upozorenju takođe stoji da će svima koji ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dođu do ulaznica biti zabranjen ulaz na stadion u dresu ili sa drugim obeležjima Srbije, kao da će ukoliko ipak uđu na tribine biti izbačeni ukoliko pokažu verbalnu podršku srpskom timu, a redari procene da to može da ugrozi bezbednost na utakmici.

Razlog za sve ovo nije mržnja prema Srbima, već dosadašnje iskustvo sa navijačima iz naše zemlje koje je veoma negativno. Svi znaju šta se desilo u Đenovi, kako je prošla utakmica sa Albanijom ili na šta je ličio prethodni "večiti derbi", podseća Sportska centrala.

Redakcija "Monda" je zatražila detaljniji odgovor od Fudbalskog saveza Danske i u njemu se kaže da Fudbalski savez Srbije nije mogao da garantuje za ponašanje naših navijača. Danci su nakon toga pričali i sa UEFA, koja je takođe potvrdila da je FSS rekao kako ne može da garantuje za ponašanje svojih navijača, posle čega domaćinima nije preostalo ništa drugo već da zabrane ulaz Srbima na ovu utakmicu.

Naime, pošto nije bilo garancija od strane FSS, to znači da bi svaki, pa i najmanji incident išao "na dušu" Danaca, bez obzira da li ga oni isprovocirali ili ne. Danci jednostavno nisu želeli da preuzmu takav rizik i odlučili su da ne samo zabrane prodaju ulaznica našim navijačima, već da i one koje zateknu u dresovima naše selekcije (ili bilo kojim drugim koji imaju veze sa Srbijom) udalje sa stadiona. Isto važi i za bilo kakvu verbalnu podršku ili navijanje na tribinama.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.